Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
213

|

Απέραντο Γαλάζιο και 2ο Authentic Big Blue στην Αμοργό

< 7 λεπτά
27.08.18 • 17:25
#Tags:

Ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις της ελεύθερης κατάδυσης θα είναι από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου η Αμοργός που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Τουρνουά Authentic Big Blue.

Ο αριθμός των εγγραφών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς 48 αθλητές από 18 χώρες θα βουτήξουν στα νερά της Αγίας Αννας για να διεκδικήσουν τα χρηματικά έπαθλα που προσφέρει φέτος η διοργάνωση στους νικητές των τριών αγωνιστικών κατηγοριών (CWT σταθερά βάρη με πέδιλα, CNF σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα και FIM ελεύθερη βύθιση). Επιπλέον, θα συμμετέχουν στο τουρνουά εκτός συναγωνισμού ακόμη έξι αθλητές.

Στην Αμοργό θα ταξιδέψουν 7 αθλητές από τη Νότια Κορέα, 4 από τη Γαλλία και την Τουρκία, 2 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βουλγαρία και την Ουκρανία ενώ εκπροσώπηση θα έχουν μεταξύ άλλων η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, η Κολομβία και φυσικά η Ελλάδα.

Ισχυρό κίνητρο για τους αθλητές αποτελεί ο επετειακός χαρακτήρας του 2ου Authentic Big Blue που συμπίπτει με τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας "Απέραντο Γαλάζιο" η οποία έφερε στο προσκήνιο την ελεύθερη κατάδυση και διαφήμισε τις ομορφιές της Αμοργού.

Το "απέραντο γαλάζιο" του κυκλαδίτικου νησιού παρουσίασε φέτος στο γαλλικό κοινό και ο Νίκος Αλιάγας που πραγματοποίησε γυρίσματα στην Αμοργό για έξι εκπομπές τον περασμένο Ιούνιο. Ο γνωστός παρουσιαστής έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Authentic Big Blue και σε βίντεο που ετοίμασε καλεί τον κόσμο να ταξιδέψει στην Αμοργό και να ζήσει από κοντά τη μαγεία ενός διεθνούς τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης.

Το Authentic Big Blue θα διεξαχθεί και φέτος παράλληλα με την Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων.

Πρόγραμμα

16/9  Εγγραφές, προπόνηση & Τελετή έναρξης

17/9  Αγωνιστική μέρα 1

18/9  Αγωνιστική μέρα 2

19/9  Αγωνιστική μέρα 3

20/9  Ρεπό

21/9  Αγωνιστική μέρα 4

22/9  Αγωνιστική μέρα 5 & Τελετή λήξης

23/9  Μέρα αναχώρησης

Το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει αν το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες!

Ο αγώνας με... μια ματιά

Τοποθεσία: Αμοργός, Κυκλάδες
Ημερομηνίες: Κυριακή 16  Σεπτεμβρίου 2018 έως Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

 Με την έγκριση της: AIDA Hellas

Μέγιστος αριθμός αθλητών: 80

Ελάχιστος εκτιμώμενος αριθμός αθλητών: 30
Καιρικές Συνθήκες: Με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, κατά τη διάρκεια των προτεινόμενων ημερομηνιών για το Authentic Big Blue 2018, αναμένουμε ότι οι συνθήκες της θάλασσας θα authentic bigblue logoa 1είναι ευνοϊκές, ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά μια περίοδος ήρεμων θαλασσών. Η θερμοκρασία της επιφάνειας του νερού προβλέπεται έως 24°C – 25°C, με ορατότητα περίπου στα 30 – 40 μέτρα. Βασιζόμενοι στην καταδυτική μας εμπειρία, δεν υπάρχουν ρεύματα που θα επηρεάσουν την περιοχή κατάδυσης.

Επίσης, παρέχεται δεύτερη τοποθεσία, Άγιος Παύλος – νησίδα Νικουριά, (με όριο βάθους 80 – 85 μέτρα) για τις ημέρες που δεν θα επιτρέψει ο καιρός καταδύσεις στη βασική τοποθεσία του αγώνα (Αγία Άννα).

Αγώνας βάθους

Ο αγώνας θα διεξαχθεί περίπου μισό μίλι ανοικτά της παραλίας της Αγίας Άννας, σε σημείο που το βάθος φτάνει τα 150 μέτρα.
Η διαδρομή από την παραλία όπου θα γίνεται η επιβίβαση των αθλητών έως το σκάφος αγώνα διαρκεί περίπου 3 λεπτά.
Η ασφάλεια του αγώνα περιλαμβάνει σύστημα γρήγορης ανέλκυσης με αντίβαρο (counter ballast) .
Ο δύτης παρακολουθείται σε όλη τη διάρκεια της βουτιάς από σόναρ υψηλής ανάλυσης ενώ κάθε ζώνη αγώνα διαθέτει 3 δύτες ασφαλείας. Από ένας δύτης ασφαλείας θα βρίσκεται και σε κάθε σημαδούρα προθέρμανσης.
Όλοι οι δύτες ασφαλείας είναι έμπειροι και εκπαιδευμένοι δύτες οι οποίοι έχουν εργαστεί σε πολυάριθμους αγώνες της AIDA (πανελλήνια & παγκόσμια πρωταθλήματα βάθους).

Τα έπαθλα του ΑΒΒ2018

Η φετινή διοργάνωση του Authentic Big Blue είναι επετειακή καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας «Le Grand Bleu». Η οργανωτική επιτροπή του ΑΒΒ2018 έχει εξασφαλίσει μεγάλα έπαθλα για τους συμμετέχοντες.
Οι τρεις πρώτοι κάθε αγωνίσματος θα λάβουν χειροποίητα μετάλλια ειδικά σχεδιασμένα για το Authentic Big Blue 2018.
Οι νικητές των αγωνισμάτων θα πάρουν από 500 ευρώ, με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί να φτάνει τα 3000 ευρώ!
Ο αθλητής και η αθλήτρια που θα αναδειχθούν πρώτοι στις overall κατηγορίες, θα κερδίσουν από μία υποβρύχια κάμερα Paralenz καθώς και την δωρεάν συμμετοχή τους στην επόμενη διοργάνωση.

Προπονήσεις

Την εβδομάδα πριν την έναρξη του Authentic Big Blue 2018 θα υπάρχει η δυνατότητα προπόνησης στην τοποθεσία του αγώνα.
Περισσότερες πληροφορίες  στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.authenticbigblue.com

Ιατρική κάλυψη

Στο σκάφος αγώνα θα παρέχεται καθαρό οξυγόνο για αποσυμπίεση και για χρήση πρώτων βοηθειών. Στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα θα βρίσκεται όλες τις μέρες ιατρικό ταχύπλοο σκάφος της Ομάδας Αιγαίου, με τον γιατρό του αγώνα επί του σκάφους, έτοιμο να προσφέρει πρώτες βοήθειες και ταχεία μεταφορά στην παραλία της Αγίας Άννας. Εκεί θα βρίσκεται ασθενοφόρο όλες τις μέρες του αγώνα για την μεταφορά του αθλητή (εντός 10 λεπτών) στο πλήρως εξοπλισμένο κέντρο υγείας στη Χώρα της Αμοργού.
Επίσης, ιατρική υποστήριξη παρέχει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Εβδομάδα Γαστρονομίας & Παράλληλες εκδηλώσεις

Το αυθεντικό μπλε της θάλασσας της Ελλάδας συναντά το λευκό των σπιτιών της και την φιλοξενία των κατοίκων της. Αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας και της διοργάνωσης μας.

Καταδυόμαστε στο απέραντο γαλάζιο και αναδυόμαστε στον αυθεντικό τρόπο ζωής, την ιδιαίτερη γεύση, την μυρωδιά, την παράδοση, την κουλτούρα ενός λαού, τον “μικροκυκλαδίτικο” αέρα, το αμοργιανό χαμόγελο. Δημιουργούμε μια μοναδική εμπειρία συνδυάζοντας το διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης με παράλληλες εκδηλώσεις, με κορυφαία αυτή της γαστρονομικής εβδομάδας.

gastronomy week logo front 1Από τη μία ως την άλλη άκρη του νησιού θα αναδείξουμε τις τοπικές συνταγές, θα γνωρίσουμε τα τοπικά προϊόντα, θα πειραματιστούμε, θα γευτούμε, θα προσφέρουμε σε αθλητές και επισκέπτες όχι μόνο μια αθλητική ανάμνηση αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία, με πολιτιστικό και τουριστικό χαρακτήρα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle