Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
123

Απαράδεκτες οι συνθήκες στο Νοσοκομείο Λαμίας. Εκτάκτως στον Υπ Υγείας ο Περιφερειάρχης

< 3 λεπτά
02.11.16 • 16:06
#Tags:

«Δεν πάει άλλο, το νοσοκομείο Λαμίας είναι ξεχασμένο και από την Υγειονομική Περιφέρεια και από το κεντρικό Κράτος» τόνισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μετά την επίσκεψή του, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας και περιφερειακούς συμβούλους στο Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά και την έκτακτη συνάντηση που ζήτησε και είχε νωρίς το πρωί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και την διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας που υπολειτουργεί λόγω των σημαντικών ελλείψεων. «Το θέμα
%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82είναι, πέρα από ιδεολογίες και πάνω από κόμματα, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο για τους πολίτες, την Υγεία. Να κάνουμε πράξη την προσταγή του Συντάγματος για την ισότητα όλων των πολιτών, γιατί, δυστυχώς, όταν οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας, δεν είναι ίσοι έναντι των υπολοίπων. Θέλω όμως να στείλω και ένα μήνυμα: όποιος δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν , να πάει σπίτι του» πρόσθεσε.

Εκτάκτως στον Υπουργείο Υγείας ο Περιφερειάρχης 

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λαμίας, που έχουν ως συνέπεια την καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας, ενημέρωσε σήμερα το πρωί τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης, κατά την έκτακτη συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος, εξέθεσε συγκεκριμένα προβλήματα του νοσοκομείου που αφορούν στην υποστελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην έλλειψη βασικών επιστημονικών ειδικοτήτων, στην έλλειψη υλικών και φαρμάκων, αλλά και στις οριακές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα μηχανήματα του.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας δεν είναι απλά δύσκολη ή προβληματική, είναι επικίνδυνη. Το κεντρικό κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για τα κλειστά χειρουργεία, για το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες που κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν και για την υπολειτουργία του νοσοκομείου που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλη την Περιφέρειά μας. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα σε όποια προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε καθεστώς εγκατάλειψης» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, σε δηλώσεις του για το θέμα του νοσοκομείου και πρόσθεσε: «Σήμερα, για ακόμη μία φορά, θα είμαι εκεί, στο νοσοκομείο και θα πηγαίνω μέχρι να δοθούν οι λύσεις που χρειάζονται για να έχουν οι πολίτες μας τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle