Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
132

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος

< 2 λεπτά
21.11.16 • 06:24
#Tags:

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου σε ηλικία 90 ετών ο οποίος εξέπνευσε στις 23:18 της Κυριακής, στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια. Ήδη από το Σάββατο στο ιατρικό ανακοινωθέν η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας χαρακτηριζόταν ως «επιδεινούμενη με ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων».
Η κηδεία του με επιθυμία της οικογένειας θα γίνει στον Άγιο Δημήτριο στο Ψυχικό και όχι στο Α΄ Νεκροταφείο.
Παυλόπουλος: Υπήρξε υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος
Τσίπρας: Υπήρξε πολιτικός με ηθική
Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, Πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από το 1995 έως το 2005, (10 Μαρτίου 1995 – 12 Μαρτίου 2005) ο 6ος κατά σειρά μετά την μεταπολίτευση και την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Ποιος ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος
Ο Κωστής Στεφανόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα τον Δεκαπενταύγουστο του 1926. Ήταν γιος του δικηγόρου Δημητρίου Στεφανόπουλου ο οποίος χρημάτισε κατ' επανάληψη βουλευτής Αχαϊας και υπουργός. Η μητέρα του ήταν η Βρισηίδα Φιλοπούλου, κόρη του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φιλόπουλου.

Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης, αρχικά στον ανεξάρτητο σύλλογο Κολυμβητικός Όμιλος Γλυφάδας και από το 1949 στον Αχιλλέα Πατρών.

Ο ίδιος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών από το 1954 και άσκησε τη δικηγορία έως τον Ιούλιο του 1974.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle