Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
89

Απεργιακό έμφραγμα την Πέμπτη 3/12

< 3 λεπτά
30.11.15 • 18:07
#Tags:

Απεργιακό έμφραγμα την Πέμπτη 3/12

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στην οποία αναμένεται οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων της χώρας να συμμετάσχουν. Οι εργαζόμενοι συστήνουν απεργιακό «μέτωπο» σε όλη τη χώρα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με αφορμή το ασφαλιστικό, τον προϋπολογισμό, τις ελλείψεις προσωπικού σε όλες της βαθμίδες και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Δημοσιογράφοι

Τον απεργιακό χορό ανοίγουν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ οο οποίοι θα απεργήσουν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, προηγούμενη της απεργίας της Πέμπτης 3/12, από τις 06:00 της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 06:00 της επομένης 3 Δεκεμβρίου.

Γιατροί
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα απεργιαυγείας, με κορύφωση 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου. Όλες οι δομές του ΕΣΥ την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προχωρούν σε 24ωρη απεργία, με αιτήματα τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και τη θεμελίωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς εξέδωσε ανακοίνωση συμμετοχής στην Γενική Απεργία της Πέμπτης τονίζοντας οτι "συνεχίζει στην πρώτη γραμμή του αγώνα και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην Πανεργατική Απεργία που προκηρύχθηκε από Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΑΙ Γ.Σ.Ε.Ε. για την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 και να δώσουν δυναμικό παρών
Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού νέων μέτρων ενάντια στα εργατικά, αγροτικά και μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα".

Ημέρα Αναπηρίας με απεργία 

Την 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας, αλλα για τους εργαζομένους στην Ειδική Αγωγή γίνεται ημέρα αγώνα απεργίας και διεκδίκησης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή συμμετέχει μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα Α’βάθμια Σωματεία και Ομοσπονδίες στην Γενική Απεργία στις 3 Δεκέμβρη.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Το 3ο Μνημόνιο οδηγεί σε μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή και διάλυση των Προνοιακών δομών. Έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να ξανασταθούμε στα πόδια μας. H 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας, γίνεται για εμάς ημέρα αγώνα απεργίας και διεκδίκησης. Σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης το δικαίωμα των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια και στην ποιότητα ζωής αμφισβητείται. Το κοινωνικό κράτος καταλύεται καθώς θεωρείται πολυτέλεια και μη ανταποδοτικό".

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle