Μετά τα σοκαριστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΚΟΕ, σύμφωνα με τα οποία εντός του 2017 έγιναν 3.000 καταγγελίες από καταναλωτές για τρόφιμα, εκ των οποίων το 64% κρίθηκε ακατάλληλο προς κατανάλωση, ο κ. Χριστουλάκης αποκάλυψε ότι γίνεται αντίστοιχη έρευνα και για τα κρασιά στην ελληνική αγορά.
«Αυτό που γίνεται με τα κρασιά είναι το κάτι άλλο. Εισάγονται από Βουλγαρία, μπαίνουν μέσα βυτία με κρασιά αλλοιωμένα, γεμάτα φυτοφάρμακα και πηγαίνουν σε οινοποιεία «μαϊμούδες». Εισάγονται με τιμή ανά λίτρο 19 λεπτά και πωλούνται τα 15 λίτρα στα ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων με 15 ευρώ το πεντόλιτρο» σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8
«Να αποφεύγουμε τα χύμα προϊόντα», λένε οι ειδικοί
«Πρέπει να καταναλώνουμε πιστοποιημένα προϊόντα και να αποφεύγουμε τα χύμα προϊόντα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm με τον Νίκο Στραβελάκη ο τεχνολόγος τροφίμων στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ανδρέας Σουλιώτης.
Ο κ. Σουλιώτης είπε ότι «δεν υπάρχουν διαπιστευμένα εργαστήρια για νοθεία στην Ελλάδα».
Πηγή: www.real.gr