Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
957

| |

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ποιος κρύβεται πίσω από την καλύτερη φωτογραφία του καρναβαλιού;

< 4 λεπτά
25.02.23 • 07:19

Με ένα «κλικ» κατάφερε να αιχμαλωτίσει και να παραδώσει στο μέλλον όλα τα χαρακτηριστικά του Καρναβαλιού και να πει με μια φωτογραφία της χιλιάδες λέξεις.

Αυτή είναι η φωτογράφος της καλύτερης Καρναβαλικής φωτογραφίας

Βρέθηκε στο καρναβάλι Ορχομενού το 2011 και φωτογράφισε το κάψιμο του Καρνάβαλου. Με ένα «κλικ» κατάφερε να αιχμαλωτίσει και να παραδώσει στο μέλλον όλα τα χαρακτηριστικά του Καρναβαλιού και να πει με μια φωτογραφία της χιλιάδες λέξεις.

Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στην Αμερικάνικη ιστοσελίδα www.theatlantic.com που είναι η μεγαλύτερη στο είδος της όπου δημοσιεύονται οι καλύτερες και εντυπωσιακότερες φωτογραφίες γύρω από ένα θέμα που κάθε φορά επιλέγει.

Ποιος όμως κρύβεται πίσω από το φακό;
Πρόκειται για την κα Μαρία- Λουίζα Γκουλιαμάκη φωτορεπόρτερ που εργάζεται για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, AFP όπως είναι ευρύτερα γνωστό.

Για την προσφορά της αυτή, η κα Γκουλιαμάκη βραβεύτηκε από τον Πολιτιστικό και Παραδοσιακό Σύλλογο στη διάρκεια των εκδηλώσεων του φετινού Καρναβαλιού.

asopichos google Ακολουθήστε το asopichos.gr στο  Google News 

καρναβαλι ορχο αεροπλανακι γκουλιαμακη 1Η φωτογραφία της κας Γκουλιαμάκη ήταν η καλύτερη προβολή του καρναβαλιού του Ορχομενού στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης όπως και στο the Atlantic αφού συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα καρναβάλια του κόσμου δίνοντας στον Ορχομενό αυτή την μεγάλη διάκριση και την ομολογουμένως τεράστια προβολή.

«Είμαι πολύ περήφανη που μπόρεσα κι εγώ να προσφέρω με τον τρόπο μου στην προβολή του τόπου σας και ιδιαίτερα στο καρναβάλι σας. Η αναγνώριση της προσπάθειάς μου είναι πολύ συγκινητική και ειλικρινά δεν το περίμενα. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον φίλο μου Μπάμπη Ζαννιά,  τους ανθρώπους του Συλλόγου και όλους τους Ορχομένιους για την τιμή να με βραβεύσουν» 

Ποια είναι η Λουϊζα-Μαρία Γκουλιαμάκη
Γεννήθηκε στη πόλη Gdynia, στην Πολωνία. Σπούδασε φωτογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών και Σχεδίου στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Εργάζεται ως φωτογράφος από το 1992.
Loyiza

Το 1996 έγινε υπεύθυνος φωτογράφος του γραφείου Αθηνών του Διεθνούς Ευρωπαϊκού Οργανισμού Pressphoto (EPA), όπου κάλυψε μερικές από τις βασικές πολιτικές, κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 1997-2000 κάλυψε την κρίση στα Βαλκάνια και τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο ενώ βραβεύτηκε για αυτή τη δουλειά της.

Τελευταία ήταν στο Κίεβο καλύπτοντας τις αναταραχές στην πόλη της Ουκρανίας.
Από το 2005 συνεργάζεται με τη διεθνή Agence France Presse (AFP) με έδρα την Αθήνα, που καλύπτει ειδήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε ορισμένα προσωπικά projects.

Το έργο της βραβεύτηκε και φωτογραφίες της παρουσιάζονται σε εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Incuding POYi, CHIPP, PIX3, Visa pour εικόνα L ' Athens Photo Festival, η ανθρωπότητα Φωτογραφία Awards, Tashkentale, της Λιθουανίας Φωτογραφία Circle, η Ύπατη Αρμοστεία, γκαλερί La Petit Poule Noire- Παρίσι, Third Floor Gallery-Κάρντιφ και άλλα.
Είναι Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Ελλάδα.
Δείτε εδώ φωτογραφίες της Λουίζας 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle