Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
86

Απολογισμός-Αυτοκριτική για την 3ετία 2014-2017 του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

< 3 λεπτά
14.11.17 • 18:46
#Tags:

Τον απολογισμό της τριετίας 2014-2017 παρουσίασε ,τη Δευτέρα 13-11-2017, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κος Ντασιώτης Γιώργος, στο συνεδριακό κέντρο στην Αλίαρτο.
Στον απολογισμό του ο Δήμαρχος, με έντονη αυτοκριτική διάθεση, αναφέρθηκε στο οικονομικό περιβάλλον που λειτουργούν οι Δήμοι, με κυριότερα προβλήματα την περικοπή των χρηματοδοτήσεων (πάνω από 65%),την υποστελέχωση των υπηρεσιών με ταυτόχρονη αύξηση των αρμοδιοτήτων και τα έντονα κοινωνικά προβλήματα με την όλο και αυξανόμενη αδυναμία ομάδων του πληθυσμού να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του.

Ο κος Ντασιώτης ανέφερε στους δημότες που γέμισαν την αίθουσα , ότι η Δημοτική αρχή εξελέγη με πρόγραμμα παρεμβάσεων σε τέσσερις κύριους τομείς: Καθημερινότητα (ύδρευση –καθαριότητα κτλ) ,Νεολαία (Σχολεία –Αθλητικοί χώροι-Παιδικές χαρές), Κοινωνική πολιτική (δίχτυ προστασίας ανήμπορων- εκπαίδευση πληθυσμού-άθληση) και Έργα υποδομών.

Στην παρουσίασή του ανέλυσε τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής σε αυτούς τους τομείς και επεσήμανε πως με σκληρή εργασία όλης της Δημοτικής ομάδας ,αλλά και του προσωπικού του Δήμου, υπάρχει σοβαρό έργο σε όλους.

Ενδεικτικά ανέφερε πως στον τομέα της ύδρευσης, έχουν αντικατασταθεί χιλιόμετρα αγωγών αμιάντου, έχουν γίνει επεκτάσεις του δικτύου, καινούργιες δεξαμενές και σημαντικές παρεμβάσεις, που συνεχίζονται, στη Δ.Ε.Θεσπιών για εξάλειψη της θολότητας.

Στις παρεμβάσεις που αφορούν στη νεολαία ανέφερε πως ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ανακαίνισης των αύλειων χώρων σε όλες τις σχολικές μονάδες και έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στα κτήρια που συνεχίζονται, ενώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις τόνισε ότι εκσυγχρονίστηκαν οι υφιστάμενες και δημιουργήθηκαν νέες (συνολικά 30),με αποκορύφωμα τα δύο κλειστά γυμναστήρια. Για τις παιδικές χαρές ανέφερε πως το πρόγραμμα ολοκληρώνεται άμεσα και σε όλες τις τοπικές κοινότητες θα είναι σύγχρονες και ασφαλείς.

Στην κοινωνική πολιτική αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν με την ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου, του κέντρου κοινότητας, καθώς και αποφάσεων στήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
Τέλος στον τομέα των έργων υποδομής, ανέφερε πως για πρώτη φορά εκτελούνται τόσο μεγάλα και σημαντικά έργα, ενώ στο σχεδιασμό βρίσκονται αρκετά ακόμη για τα οποία είτε έχουν κατατεθεί μελέτες για χρηματοδότηση, είτε είναι σε στάδιο εκπόνησης.

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους δημότες οι οποίοι εξέφρασαν απόψεις ,αλλά και παράπονα για ζητήματα καθημερινότητας με το Δήμαρχο να απαντά σε ερωτήσεις, αλλά και να επισημαίνει αδυναμίες και ευθύνες στην εξυπηρέτηση όλων των αναγκών.

Η Διαδικασία του Δημόσιου απολογισμού της Δημοτικής Αρχής διήρκησε πάνω από τρεις ώρες .Τελειώνοντας ο Δήμαρχος έκανε την παρακάτω δήλωση «… Καλέσαμε σήμερα τους Δημότες σε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία απολογισμού μας, ενώπιόν τους. Παραθέσαμε το έργο μας στην τριετία που πέρασε, επισημάναμε τις αδυναμίες του συστήματος ,αλλά και τις δικές μας ,που σίγουρα υπάρχουν και με προσοχή ακούσαμε την άποψή τους, αλλά και την κριτική που μας άσκησαν. Από αυτή τη διαδικασία σίγουρα θα βγούμε καλύτεροι…»

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle