Asopichos Logo
23-04-2024
Asopichos Logo
76

Απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για την ασφάλεια και την ατιμωρησία στα ΜΜΕ

< 2 λεπτά
24.11.15 • 17:43
#Tags:

Απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για την ασφάλεια και την ατιμωρησία στα ΜΜΕ 

Υιοθέτηση Απόφασης ΓΣ ΗΕ για την «Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και το Ζήτημα της Ατιμωρησίας» (Νέα Υόρκη, 23.11.2015)

Υιοθετήθηκε, χθες, με ομοφωνία, από την Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η ελληνικής πρωτοβουλίας Απόφαση για την «Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και το Ζήτημα της Ατιμωρησίας».

Η εν λόγω Απόφαση είχε υιοθετηθεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2013 και προωθήθηκε φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία της Ελλάδας. Η Απόφαση, την οποία στήριξαν η Αργεντινή, η ΑυσΜΜΕτρία, η Κόστα Ρίκα, η Γαλλία και η Τυνησία, συγκηδεμονεύτηκε από συνολικά 83 κράτη, μεταξύ των οποίων το σύνολο των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημαντικός αριθμός κρατών της Λατινικής Αμερικής, καθώς και αρκετά αραβικά και αφρικανικά κράτη.

Με την Απόφαση, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζονται οι προσπάθειες των χωρών για την αναθεώρηση των πρακτικών που περιορίζουν την ικανότητα των δημοσιογράφων να εργάζονται ανεξάρτητα και ανεμπόδιστα και γίνεται έκκληση για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των εργαζομένων στα ΜΜΕ («media workers»).

Τέλος, τονίζεται ότι τα μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη κατά της τρομοκρατίας δεν θα πρέπει να παρεμποδίζουν αυθαίρετα το έργο και την ασφάλεια των δημοσιογράφων και να αντιβαίνουν σε υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle