Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
136

Από σήμερα ηλεκτρονικά οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

< 2 λεπτά
10.09.15 • 08:06
#Tags:

Από σήμερα ηλεκτρονικά οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές από σήμερα το πρωί, Πέμπτη 10/9, και θα διαρκέσουν ως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2015 για τους επιτυχόντες στα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Φέτος για πρώτη φορά οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής ενώ θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά και τα δικαιολογητικά εγγραφής μέχρι 22 Σεπτεμβρίου. 

Ένα σημαντικό κόστος, της μετακίνησης, θα αποφύγουν με αυτό τον τρόπο οι επιτυχόντες και όπως επισημαίνει το υπουργείο επίσης εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται η όλη διαδικασία.

Αναλυτικά για την διαδικασία εγγραφής θα πρέπει να γίνουν τα παρακάτω.

1. Στο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου 2015, οι επιτυχόντες, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική φοτητες αμφιθεατροεφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή θα καταχωρούν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Αν χρειαστεί, οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνται.

2. Στη συνέχεια, και ως 22 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος που πέτυχαν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά και στην ηλεκτρονική εφαρμογή και στη σχετική εγκύκλιο, που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων θα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής.

3. Τέλος, η γραμματεία του τμήματος ή σχολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα δικαιολογητικά που απέστειλαν οι εισαγόμενοι με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων και με τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση, που θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠΟΠΑΙΘ. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και για εξαιρετικές περιπτώσεις, η γραμματεία δύναται αιτιολογημένα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγομένους.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle