Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
335

Δήμητρα Αλεξίου Από τις Λιβανάτες σε όλον τον κόσμο

< 3 λεπτά
30.10.15 • 06:35
#Tags:

Δήμητρα Αλεξίου. Από τις Λιβανάτες σε όλον τον κόσμο

Τί και αν προπονείται σε χωράφια και ποδοσφαιρικά γήπεδα… Η 17χρονη Δήμητρα Αλεξίου είναι ότι καλύτερο διαθέτει η νέα γενιά του ελληνικού στίβου στη δισκοβολία. Από τις Λιβανάτες ξεκινά ως μαθήτρια της δευτέρας λυκείου για νέες διακρίσεις εκτός Ελλάδας.

Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ελληνικής δισκοβολίας έχοντας κερδίσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της και έχοντας συμμετάσχει 804669 10156144020235484 1742128474 nστο παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων στην Κολομβία. Παρά το νεαρό της ηλικίας της (μια χρονιά μικρότερη από τους συμμετέχοντες στο Κάλι) ήρθε όχι μόνο για να μας εκπλήξει με τις ικανότητες της στη δισκοβολία, αλλά να μας αποδείξει πως όταν τα όνειρα είναι δυνατά καμία χιλιομετρική απόσταση δεν είναι αρκετή για να τα σταματήσει.

Η πρωταθλήτρια του Έσπερου Λαμίας λόγω του ότι μένει στο χωριό Λιβανάτες 60χλμ. μακριά από την πόλη, έχει τη δυνατότητα να προπονείται στο στάδιο της Λαμίας μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες μέρες τα καταφέρνει χάρη σε μια πατέντα του δημάρχου να εγκαταστήσει βαλβίδα μέσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του διπλανού χωριού και στην παραχώρηση του δικαιώματος να προπονείται σε μια αίθουσα με βάρη.

Η νεαρή δισκοβόλος μίλησε στοSportsfeed για όσα κατάφερε πέρυσι αλλά και για τους φετινούς της στόχους σαν μαθήτρια της Β’λυκείου, αφήνοντας μας με την απορία πόσα θα μπορούσε να έχει καταφέρει αν δούλευε κάτω από καλύτερες συνθήκες.
«Μένω στο χωριό Λιβανάτες το οποίο απέχει 60 χιλιόμετρα από τη Λαμία όπου μπορώ να ανεβαίνω μόνο δύο φορές την εβδομάδα για προπονήσεις ώστε να με επιβλέπει ο προπονητής μου Κώστας Κοτόπουλος. Τις υπόλοιπες μέρες αθλούμαι σε διπλανά χωριά και σε χώρους που μου έχει επιτρέψει ο δήμαρχος Λοκρών, ώστε να μπορώ να κάνω βολές και βάρη.

Με βάση τον περσινό απολογισμό είμαι πολύ ευχαριστημένη αφού κατάφερα και διεκδίκησα την 1η θέση στο πανελλήνιο με νέο ατομικό ρεκόρ και έπιασα το όριο για να αγωνιστώ στην Κολομβία. Πιστεύω πως μπορούσα να τα έχω πάει καλύτερα, αλλά νιώθω ευτυχισμένη που κατάφερα και στάθηκα σε βαλβίδα παγκόσμιου πρωταθλήματος. Φέτος είμαι μαθήτρια της Β’λυκείου έχω άλλη μια χρονιά για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Στόχος της νέας σεζόν για εμένα και τον προπονητή μου, είναι να κάνω καλές προπονήσεις και όσο το δυνατόν περισσότερες. Θέλω να πετύχω νέο ατομικό ρεκόρ και να είμαι κοντά στα όρια για το ευρωπαϊκό».

της Ελεονώρας Ρωσιάδου από Sportsfeed
rosiadou@sportsfeed.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle