Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
135

Από το πραξικόπημα στον γύψο…

< 4 λεπτά
21.07.16 • 08:28
#Tags:

Το πραξικόπημα απέτυχε, ζήτω ο Σουλτάνος!

Πρέπει εξ αρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι η βίαιη ανατροπή εκλεγμένης δημοκρατικά Κυβέρνησης είναι πράξη καταδικαστέα και όποιος την επιχειρεί διαπράττει μέγα αδίκημα. Καταδικάζεται όχι μόνο από τα δικαστήρια αλλά και στη συνείδηση του λαού.
C

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την διεθνή κοινή γνώμη.

Αυτή τη φορά κατάφερε να αποτρέψει ένα κακοσχεδιασμένο πραξικόπημα και βέβαια να βγει αλώβητος σωματικά και πολιτικά.

Η συμπαράσταση του Τούρκικου λαού και η αντίδρασή του στο κάλεσμα του δημοκρατικά, κατά τα άλλα, εκλεγμένου προέδρου ήταν πρωτοφανής και έπαιξε καθοριστικό ρόλο, μαζί βέβαια με το γεγονός ότι ο Ερντογάν ήταν ζωντανός.

Οι πολίτες ήλπιζαν ότι θα γίνουν μεταρρυθμίσεις για να απορροφηθεί η αντίδραση μερίδας του λαού, να βαθύνει η Δημοκρατία και το βαθύ Κράτος να διδαχτεί ότι ο λαός δεν είναι εχθρός αλλά σύμμαχος.

Με μεταρρυθμίσεις και φιλελευθεροποίηση η Εξουσία θα μπορούσε να εδραιώσει (δύσκολο και μακροχρόνιο εγχείρημα) την Δημοκρατία.

Αντ’ αυτού γίνεται μια εκτεταμένη κακοποίηση της δημόσιας ζωής, του αποφασίζουμε και διατάζουμε ενώ το χειρότερο που φοβάται η διεθνής κοινή γνώμη είναι η ισλαμοποίηση της χώρας.

Πάνω από 60.000 συλλήψεις-διωγμοί σε κάθε τομέα της δημόσιας Διοίκησης, της Κρατικής Μηχανής. Συλλήψεις-εκτοπίσεις  σε Στρατό, Πανεπιστήμια, Σχολεία, Δημόσιους Υπαλλήλους, Τράπεζες, Δικαστικό Σώμα, Ιδιωτικό τομέα και σε άλλους τομείς.

Οι πράξεις αυτές αγγίζουν το επίπεδο της αντεκδίκησης για το πραξικόπημα και της αμφισβήτησης της παντοκρατορίας του Ερντογάν. Δεν είναι πράξεις νομιμότητας και εφαρμογής κανόνων δικαίου. Σύλληψης και τιμωρίας των αμετανόητων νοσταλγών στρατιωτικών καθεστώτων.

Το δεξί (άλλοτε) χέρι του Τούρκου Προέδρου, Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ, είχε παραδώσει λίστες με ονόματα στον άλλοτε φίλο του. Λίστες στελεχών της δημόσιας διοίκησης αλλά και αντιφρονούντων με βάση τις οποίες γίνονται τώρα οι συλλήψεις.

Περάσαμε λοιπόν στην άλλη πλευρά. Όποιος έχει διαφορετική άποψη είναι εχθρός και πρέπει να πεθάνει, να εκδιωχθεί, να φυλακιστεί, να εκτοπιστεί.

Κάτι δεν σας θυμίζει αυτό;

Με διαδικασίες εξπρές ο Ερντογάν εγκαθιδρύει την δική του τύπου Δημοκρατία, με τις φυλακές γεμάτες από όσους έχουν διαφορετική άποψη και την απειλή επαναφοράς της θανατικής ποινής.

ΙΧ Δημοκρατία λοιπόν… Μούφα Πραξικόπημα, Μούφα Δημοκρατία...

και με τη χώρα μας να είναι σε επαγρύπνηση κυρίως λόγω του προσφυγικού αλλά και της εισόδου επίορκων-αντιφρονούντων από το καθεστώς Ερντογάν.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle