Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
113

Αρχαίες Θεσπιές: µια ιστορία Θεών και Ανθρώπων

< 2 λεπτά
12.01.16 • 16:25
#Tags:

Αρχαίες Θεσπιές: µια ιστορία Θεών και Ανθρώπων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας παρουσιάζει την ιστορία των Θεσπιών και το ανασκαφικό έργο της Υπηρεσίας µέσα από την έκθεση "Αρχαίες Θεσπιές: µια ιστορία Θεών και Ανθρώπων" στο Χώρο Ενηµέρωσης και Εκπαιδευτικών Προγραµµάτων της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.

Η έκθεση περιλαµβάνει πλούσιο ενηµερωτικό, εποπτικό και εκπαιδευτικό υλικό µε θεµατική εµπνευσµένη από τα ευρήµατα του υποέργου «Ανασκαφική Έρευνα Κλασικών Αρχαιοτήτων» κατά τη διάρκεια του έργου «Κατασκευή Οδού Καναβάρη -∆ιασταύρωση Θεσπιών-Αρχαίες Θεσπιές εκδήλωση∆οµβραίνα (Κορύνη) - Θίσβη - Πρόδροµος (µε παράκαµψη ∆οµβραίνας)», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, στο Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας - Ηπείρου 2007-2013.

Παράλληλα στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Παλαιού ∆ηµαρχείου Θεσπιών θα παρουσιαστεί το λεύκωµα µε τίτλο "Αρχαίες Θεσπιές" για τα ευρήµατα των ανασκαφών.

Το πρόγραµµα της εκδήλωσης εκδήλωσης

18:00 - 19.00: Παλαιό ∆ηµαρχείο Θεσπιών - Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων ιατρού Βασιλείου Κάπρου.

Χαιρετισµοί.

Προβολή ταινίας µικρής διάρκειας από την ανασκαφή, τη συντήρηση και προστασία των αρχαίων ευρηµάτων.

Ανασκαφή, Μελέτη και Ανάδειξη των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του έργου Οδού Καναβάρη. Αλεξάνδρα Χαραµή, Προϊσταµένη ΕΦΑ Βοιωτίας.

Παρουσίαση του λευκώµατος "Αρχαίες Θεσπιές". ∆ήµητρα Οικονόµου, Αρχαιολόγος ΕΦΑ Βοιωτίας.

Παίζοντας και µαθαίνοντας µε "Το Χωµάτινο Βιβλίο των Θεσπιών". Αθηνά Παπαδάκη, Αρχαιολόγος ΕΦΑ Βοιωτίας.

 19.15- 20:30: Χώρος Ενηµέρωσης και Εκπαιδευτικών Προγραµµάτων Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών Επίσκεψη στην έκθεση "Αρχαίες Θεσπιές: µια ιστορία Θεών και Ανθρώπων". Γνωριµία µε το εκπαιδευτικό υλικό του προγράµµατος "Το Χωµάτινο Βιβλίο των Θεσπιών" .

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle