Asopichos Logo
24-04-2024
Asopichos Logo
146

Ασφάλεια και Internet στο Γαλαξίδι

< 2 λεπτά
12.12.15 • 04:51
#Tags:

Ασφάλεια και Internet στο Γαλαξίδι  

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλαξιδίου, διοργάνωσε χθες (10-12-2015) στο Παρθεναγωγείο, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, που Ασφαλεια στο ιντερνετ ΕΛ.ΑΣεπιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:

• Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
• Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
• Οι διαδικτυακές απειλές και τα μέτρα προστασίας.
• Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
• Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων, που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης, ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου και άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle