Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
102

Αφιέρωμα στο Λαϊκό-Ρεμπέτικο τραγούδι της περιόδου 1940-49 στη Λιβαδειά

< 1 λεπτό
31.10.17 • 20:02
#Tags:

Κατάμεστη ήταν η κύρια αίθουσα εκδηλώσεων, και το πατάρι , στο Ζάππειο (πάρκο) της Λιβαδειάς το μεσημέρι της Κυριακής. Ο λόγος ήταν το γλέντι-αφιέρωμα στο ρεμπέτικο-λαϊκό τραγούδι της περιόδου 1940-1949 που οργάνωσε η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

Ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δεξιοτέχνης  και ο ίδιος στο μπουζούκι, έκανε σύντομη παρουσίαση των δημιουργών και των τραγουδιών τους αυτής της περιόδου και την σχέση τους με το ταξικό-λαϊκό αισθητήριο με το οποίο περιέγραψαν τους καημούς και τις προσδοκίες του απλού κόσμου που υπέφερε από τον πόλεμο και την καταπίεση των ξένων και ντόπιων εκμεταλλευτών του.

Στη συνέχεια άναψε το γλέντι με κρασί και χορό, με τη συνοδεία ζωντανής ρεμπέτικης-λαϊκής μουσικής από ντόπιο μουσικό συγκρότημα που, κατά διαστήματα, συμμετείχαν και καλλιτέχνες από το κοινό.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΚΚΕ ρεμπετικο εκδηλωση

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle