Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
244

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Καρναβάλι Ορχομενού. Η καρδιά της αποκριάς χτυπά στον Ορχομενό

< 5 λεπτά
02.02.15 • 19:30
#Tags:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Καρναβάλι Ορχομενού

Γιάννης Κιαλιός: Η καρδιά της αποκριάς χτυπά στον Ορχομενό

Με την ευκαιρία του αφιερώματος για το Καρναβάλι Ορχομενού 2015, συναντήσαμε τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Κιαλιό και είχαμε μια συνομιλία γύρω από το παρών, το μέλλον, τους στόχους και τις δυσκολίες που υπάρχουν ώστε να υλοποιηθεί το καρναβάλι. 

Πως και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το καρναβάλι;
«Ο βασικός στόχος του Συλλόγου ήταν από την ίδρυσή του η διοργάνωση του καρναβαλιού. Είναι μια πολιτιστική εκδήλωσηΚιαλιος β που θα μπορούσε να προβάλει και να φέρει κόσμο στον τόπο μας. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη εκδήλωση που μπορεί να μας δώσει τα αποτελέσματα που μας δίνει το καρναβάλι. Την αξία δε του καρναβαλιού μας την κατάλαβα όταν σταμάτησε. Τότε επισκέφτηκα άλλες περιοχές που διοργάνωναν καρναβάλι και αυτό ήταν μέτρο σύγκρισης. Πίστεψα ότι το καρναβάλι Ορχομενού ήταν το καλύτερο στη Στερεά Ελλάδα και αυτό μου έδωσε κουράγιο για να ασχοληθώ».

Συναντήσατε δυσκολίες, είχατε την τεχνογνωσία;
«Για να γίνουν όλα αυτά απαιτούν κόπο, υλικά και χώρους. Αυτός που πρώτος ανταποκρίθηκε ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρομαγούλας οποίος μας παραχώρησε τις αποθήκες του όπου εκεί γίνονται όλες οι κατασκευές, χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις κατασκευές.
Συνεργαστήκαμε με παλιούς τεχνίτες στο κατασκευαστικό κομμάτι και στη πορεία τους πλαισίωσαν νέοι και έτσι έχουμε φτάσει τώρα σε πολύ καλό επίπεδο ποιοτικής παρουσίασης».

Που βρίσκεται πόρους για να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας;
«Καλύπτουμε τα έξοδα με συνδρομές των μελών μας και χορηγίες. Επίσης οι επαγγελματίες του Ορχομενού συμβάλλουν οικονομικά αλλά και οι δημότες μας στηρίζουν σε κάθε οικονομική μας εξόρμηση. Επίσης ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια συμβάλλει. Μας δίνει την δυνατότητα να προμηθευόμαστε υλικά από συνεργαζόμενους επαγγελματίες και στη συνέχεια καλύπτει σε αυτούς το κόστος».

Είναι ικανοποιητική η συμμετοχή; 
«Οι καρναβαλιστές που συμμετέχουν και πλαισιώνουν την παρέλαση των αρμάτων, είναι σημαντική. Συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός περίπου 1.000 άτομα και κάνουμε προσπάθειες να αυξηθεί αυτός ο αριθμός».

Συμμετέχουν τα δημοτικά διαμερίσματα;
«Κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε προσπάθειες να Κιαλιός αμπορέσουμε να έχουμε συμμετοχή και συνεργασία και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους προσέγγισης. Μας απασχολεί σοβαρά αυτό το θέμα».

Ποια χρονιά θεωρείται κορυφαία;
«Πριν απαντήσω στην ερώτησή σας, να πω ότι κορυφαία στιγμή κάθε χρόνο είναι το κάψιμο του καρνάβαλου. Εκεί μας «βγαίνει» η ικανοποίηση και φαίνεται στα χαμόγελα όλων. Καλύτερη χρονιά θεωρώ το 2011 στο οποίο είχαμε την μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο από καρναβαλιστές όσο και από επισκέπτες. Εκείνη τη χρονιά μια φωτογραφία με το κάψιμο του Καρνάβαλου ήταν από τις καλύτερες στο διαδίκτυο ως μια από τις καλύτερες αποκριάτικες φωτογραφίες του κόσμου μεταξύ των 52 ήταν η 15η».

Άσχημες στιγμές;
«Στο παρελθόν έχω κλονιστεί αρκετά. Όμως έβαλα στην άκρη όλα τα άσχημα και κράτησα τις καλές στιγμές άλλωστε είναι πολύ περισσότερες και γι αυτό συνεχίζω. Μπορεί να έχω πολλές πικρίες και κονταροχτυπήματα, να δέχτηκα άσχημη κριτική αλλά υπερισχύουν τα θετικά».

Καρναβαβαλος

Το σώμα του φετινού Καρνάβαλου υπό κατασκευή.

 

Πως προβάλλετε το γεγονός;
«Στο τομέα της προβολής φέτος, χρησιμοποιούμε τα social media και ιστοσελίδες, ετοιμάσουμε ραδιοφωνικό σποτ για τους σταθμούς της περιφέρειάς μας, έχουμε τυπώσει αφίσες, κάνουμε προσπάθειες να εμφανιστούμε σε τηλεοπτικές εκπομπές για να το διαφημίσουμε».

Ποιοι θα είναι οι παρουσιαστές φέτος;
«Και φέτος θα έχουμε ντουέτο στην παρουσίαση δηλαδή άνδρας και γυναίκα. Ως προς την γυναικεία πλευρά ήδη έχει γίνει συμφωνία και θα είναι η Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου αλλά δεν έχουμε ακόμη συμφωνήσει ως προς την αντρική παρουσίαση»…

Ποιο είναι το φετινό μήνυμα;
«Συμμετέχω στο Καρναβάλι» ενώ ο τίτλος είναι «Χρώματα και Χαμόγελα στον Ορχομενό»

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle