Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
190

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Καρναβάλι Ορχομενού Ο μικρός, ο μεγάλος Καρνάβαλος και το 10ήμερο εκδηλώσεων

< 4 λεπτά
02.02.15 • 19:05
#Tags:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Καρναβάλι Ορχομενού

Ο μικρός, ο μεγάλος Καρνάβαλος και το 10ήμερο εκδηλώσεων

Πολλοί από τους πρωτεργάτες του Καρναβαλιού, εκτός από την δεδομένη αγάπη τους γι αυτό που κάνουν εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον και συνεχώς ψάχνουν τρόπους να βελτιώνουν τις κατασκευές, να αυξάνουν τους καρναβαλιστές και από την άλλη να πλαισιώνουν με παράλληλες εκδηλώσεις το διάστημα πριν και κατά την ημέρα της παρέλασης.

Μικρος Καρναβαλος«Χρώματα και Χαμόγελα στο καρναβάλι Ορχομενού» είναι το φετινό μήνυμα που στέλνει ο Αρλεκίνος Καρνάβαλος και βέβαια θα έχει την απαιτούμενη πολύχρωμη φορεσιά αλλά και ένα πλατύ-πλατύ χαμόγελο που θα μοιράσει απλόχερα στους επισκέπτες την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου.

Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία θα παρουσιαστούν δύο καρνάβαλοι! Η προσπάθεια του συλλόγου να φέρει κοντά τους μαθητές ώθησε μια ομάδα ηλικίας 8-15 ετών να ασχοληθούν με την κατασκευή, εξ ολοκλήρου δική τους και να παρουσιάσουν τον δικό τους καρνάβαλο. Αυτό δείχνει την συνέχεια που προδιαγράφεται για τον θεσμό.

«Ξεκινάμε προσέγγιση με τα σχολεία ώστε να συμμετάσχουν πρώτα-πρώτα στις εκδηλώσεις αλλά και σιγά και στον Μικρος καρναβαλος 1κατασκευαστικό τομέα με τις ιδέες τους αλλά και τη βοήθειά τους. Φέτος καθιερώσαμε τον «μικρό καρνάβαλο» το οποίον κατασκευάζουν εξ ολοκλήρου παιδιά χωρίς την παραμικρή παρέμβασή μας. Και ο μικρός καρνάβαλος θα ακολουθήσει την «μοίρα» του μεγάλου και θα καεί και αυτός στο τέλος όπως γίνεται στο χώρο της Παναγίας.

Το 10ήμερο πρόγραμμα 

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το Ορχομενίτικο Καρναβάλι αρχίζουν το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου όταν θα ανάψει η παραδοσιακή «καλή φωτιά» στην πλατεία του Ευαγγελιστή Λουκά.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 15/2, (10.30) διοργανώνουμε εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο με θέμα «φτιάχνω τη μάσκα μου-συμμετέχω στο καρναβάλι» όπου παιδιά του Δημοτικού θα ζωγραφίσουν αποκριάτικες μάσκες. Όλες οι κατασκευές των παιδιών θα διακοσμήσουν τα άρματα που θα παρελάσουν στους δρόμους της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία της συμμετοχής των παιδιών με αυτό τον τρόπο» λέει στο www.asopichos.gr ο κ Βασίλης Καράλας μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου και συνεχίζει

«Το βράδυ του Σαββάτου (21/2), όλα τα καταστήματα θα διοργανώσουν πάρτι μασκέ ενώ την εκκίνηση δίνει ο ΑλογαΣύλλογος με το πάρτι που διοργανώνει την Παρασκευή το βράδυ σε κεντρικό κατάστημα του Ορχομενού.

Το πρωί της ίδιας ημέρας (Σάββατο) θα γίνει διαγωνισμός πρωτότυπης αμφίεσης (μασκαρέματος) στην κεντρική πλατεία και μάλιστα με δώρα-έπαθλα στους τρεις πρώτους.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου ώρα 16:00 ξεκινάει η παρέλαση των αρμάτων με αφετηρία από την «Εταιρεία» (πέτρινα), διασχίζει τον κεντρικό δρόμο του Ορχομενού και ολοκληρώνεται με το κάψιμο του Καρνάβαλου στην Παναγία περίπου στις 19:00».

Την Καθαρή Δευτέρα (23/2) ο Δήμος θα οργανώσει και πάλι φέτος τα κούλουμα στην Δραγατσούλα όπως γινόταν με τις παραδοσιακές φασολάδες, λαγάνες, τουρσιά, κρασί και παραδοσιακή μουσική.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle