Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
414

«Αφιερώνω τη νίκη μου στους Ορχομένιους»!

< 6 λεπτά
27.07.15 • 14:03
#Tags:

«Αφιερώνω τη νίκη μου στους Ορχομένιους»!

Μας συγκίνησε, μας ξάφνιασε και μας έκανε να νοιώθουμε υπερήφανοι!κιαφας ΟΑΚΑ
Ένας πρωταθλητής στα 110μ εμπόδια μιλά για τον Ορχομενό!

«Είμαι χαρούμενος για την νίκη μου. Αυτό είναι το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στα 110μ εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και το αφιερώνω σε όλους τους Ορχομένιους!»

Ποιος τα λέει αυτά; Ο Μιχάλης Κιάφας το νέο μεγάλο αστέρι του αγωνίσματος που πολλοί τον έχουν ήδη χρήσει διάδοχο του ινδάλματός του, τον μεγάλο πρωταγωνιστή στο αγώνισμα Κώστα Δουβαλίδη.

«Είμαι υπερήφανος που κατάγομαι από τον Ορχομενό, είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Ο μπαμπάς μάς μιλάει συνέχεια για τον Ορχομενό».

Μιχάλη επισκέπτεσαι τον Ορχομενό;
Βέβαια, με την πρώτη ευκαιρία όταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου, έρχομαι να δω τους συγγενείς και τα ξαδέρφια μου.

Μεγάλη αθλητική οικογένεια

Ο Μχάλης Κιάφας είναι γιος του Δημήτρη Κιάφα και της Ευλαμπίας Πουτσίκη. Ο πατέρας του εργάστηκε για Δημητρης-Εΰλαμπιαπολλά χρόνια στον ΣΕΓΑΣ (Αθήνα) και στη συνέχεια αποσπάστηκε στον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη όπου γνώρισε και παντρεύτηκε την Ευλαμπία Πουτσίκη.
Η Ευλαμπία προέρχεται από μεγάλη αθλητική οικογένεια. Υπήρξε πρωταθλήτρια στο 7θλο με τη φανέλα του ΓΣ Ηρακλής όπως και ο αδερφός της Νίκος Πουτσίκης πρωταθλητής στα 400μ. Ο Πατέρας τους Μιχάλης Πουτσίκης διατέλεσε πρόεδρος του ερασιτέχνη ΓΣ Ηρακλής και επίσης επί σειρά ετών μέλος και αντιπρόεδρος του κεντρικού ΣΕΓΑΣ.
Η… αθλητική φλέβα του Μιχάλη Κιάφα όμως έχει και άλλη μία πλευρά, από την μεριά του πατέρα του αφού ο πρωτοξάδερφός του Λάμπρος Κιάφας του ΓΣ Ορχομενού επί σειρά ετών και με δράση στα διοικητικά του συλλόγου,

Ποιος είναι ο Μιχάλης Κιάφας

Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1993 στη Θεσσαλονίκη. Έχει ύψος 1.86μ και βάρος 78 κιλά, αθλητής της ΑΕΚ στο Μιχ ΚιαφαςΑαγώνισμα 110μ με εμπόδια. Είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και προπονείται με τον παλιό πρωταθλητή στα 110μ εμπόδια Γρηγόρη Ζαγόρα. Ατομικό ρεκόρ έχει 14.41 από το 2013. Είναι ο κορυφαίος εμποδιστής στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία εφήβων και νέων ανδρών (20-22 ετών). Έχει αρκετές διακρίσεις σε διάφορους αγώνες με αποκορύφωμα βέβαια τις συμμετοχές και τις νίκες του στα πανελλήνια πρωταθλήματα της κατηγορίας του, νίκες και πρωταθλήματα στις ηλικιακές κατηγορίες που ανήκε στο πέρασμα της καριέρας του. Φέτος στέφθηκε για 4η συνεχόμενη φορά πρωταθλητής στην κατηγορία νέων ανδρών και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο!

Μιχάλη ποιος είναι ο επόμενος στόχος;
Τώρα ξεκούραση λίγες ημέρες, διακοπές μετά την ένταση των προπονήσεων και των αγώνων. Για φέτος στην κατηγορία μου τελείωσαν ουσιαστικά οι υποχρεώσεις.

Μιχάλης και Αργυρης ΚιάφαςΤου χρόνου αλλάζεις κατηγορία
Ναι από το 2016 θα αγωνίζομαι στην κατηγορία ανδρών και σε αυτή μπαίνουν πλέον άλλοι στόχοι και βέβαια άλλες υποχρεώσεις.

Συνεχίζεις προπονήσεις με τον κ Ζαγόρα
Ναι και τον ευχαριστώ για ο,τι έχει κάνει για μένα όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία και τα αποτελέσματα φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο.

Έχεις ακόμη έναν αδερφό που είναι και αυτός αθλητής
Ναι τον Αργύρη. Είναι μικρότερός μου δύο χρόνια.

Ασχολείται κι αυτός με τα εμπόδια;
Ναι φέτος ήταν 5ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων και έχει ατομικό ρεκόρ 15.32. Εγώ «φεύγω» από την κατηγορία και πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσει ο Αργύρης από του χρόνου.
Του ευχόμαστε να καμαρώσουμε και τον Αργύρη πρωταθλητή.

Χαρές στον Ορχομενό

Η νίκη του Μιχάλη στο Ολυμπιακό Στάδιο στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, έδωσε χαρά και στους δικούς του στον Ορχομενό. Ο θείος του Κώστας και ο ξάδερφός του Λάμπρος Κιάφας, παλιός μπασκετμπολίστας του ΓΣ Ορχομενού επί σειρά ετών και με δράση στα διοικητικά του συλλόγου, γεμάτοι περηφάνια και συγκίνηση ζούνε αυτή την επιτυχία του Μιχάλη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία του Μιχάλη» λέει ο Λάμπρος. «Μας έκανε υπερήφανους και μας ξάφνιασε ευχάριστα ιδιαίτερα για την αφιέρωση της νίκης του στον τόπο μας. Τον θαυμάζουμε και τον αγαπάμε. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες όπως επίσης και στον Αργύρη».


Μιχ ΚιαφαςΗ καταγωγή του πατέρα του Δημήτρη από τον Ορχομενό και ιδιαίτερα από τη γειτονιά «Μακεδονία» στην οποία πολλά παιδιά γαλουχήθηκαν, έπαιξαν μπάλα στην αλάνα της αλλά και αγάπησαν μία ομάδα. Την ΑΕΚ!.

Έτσι και ο Δημήτρης ένας αφοσιωμένος φίλαθλος της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην πάει τα παιδιά του στην ΑΕΚ! Παρόλο που ζουν και προπονούνται στη Θεσσαλονίκη, παρά το δέσιμο της οικογένειας με τον Ηρακλή την φανέλα του οποίου πρωτοφόρεσαν, πήραν μεταγραφή και πλέον αγωνίζονται με τον δικέφαλο στο στήθος.

Σίγουρα ακόμη πιο χαρούμενοι ο Δημήτρης και η Ευλαμπία μετά τις πρόσφατες επιτυχίες των γιών τους, μπορούν να ξεκουράζονται ήρεμοι πλέον στην αγαπημένη τους Ολυμπιάδα στην Χαλκιδική και ένα χαμόγελο ικανοποίησης ζωγραφίζεται στο πρόσωπό τους διαβάζοντας αυτές τις γραμμές

Μπάμπης Ζαννιάς

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle