Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
249

Α βραβείο γυναικείου ρόλου η "Μωντ" Μαρία Δαλδαβάνη

< 9 λεπτά
06.03.17 • 19:15
#Tags:

Ομόφωνα απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο γυναικείου στην Μαρία Δαλδαβάνη που ερμήνευσε το ρόλο της Μώντ στο έργο «Χάρολντ και Μώντ» του Κ. Χίγκινς που παρουσίασε ο Σύλλογος Ορχομενού «Οιπότες του θεάτρου» σε σκηνοθεσία της Νίκης Παπαγιαννάκη.

Το βραβείο απονεμήθηκε στο πλαίσιο του 33ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου.

Μια κόμη διάκριση είχαν οι Ορχομένιοι "Οιπόττες του θεάτρου" με τον ομόφωνο έπαινο στην Έφη Τζαβάρα για τον ρόλο της Νάνσυ Μαρς στο έργο «Χάρολντ και Μώντ» του Κ. Χίγκινς που παρουσίασε ο Σύλλογος Ορχομενού «Οιπότες του θεάτρου».

%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%bd%cf%84-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%89%ce%bd%cf%84

Το 33ο Φεστιβάλ 

Πανηγυρικά και με τις ευχές όλων για ακόμα πιο ανοδική πορεία του θεσμού ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Κυριακής 5 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Η μεγάλη αυτή γιορτή του θεάτρου που έζησε η Καρδίτσα επί ένα δεκαήμερο και προβλήθηκε ανά το πανελλήνιο έφθασε στο τέλος της, με μια τελετή λήξης αντάξια του κύρους του θεσμού.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλη Στεργιόπουλου ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση και μάλιστα σε τέτοιο υψηλό επίπεδο συμπληρώνοντας τα εξής: «Πιο πολύ, τώρα, στο μεγάλο Φινάλε! Τώρα συνειδητοποιώ το μέγεθος αυτού του θεατρικού δεκαήμερου: Το «Πρώτο χάδι» του Τένεσι Ουίλιαμς, η «Ηδονή της τιμιότητας» του Λουίτζι Πιραντέλο, «Το Συμπόσιον» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Παραστάσεις που δεν χώρεσαν να ανέβουν σ’ αυτό το σανίδι. Κι αν όλα αυτά είναι θέατρο; Ακόμα και οι θεατρικές απουσίες έδωσαν ζωή στο Πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου – ανάσα στον πολιτισμό – διέξοδο στα βράδια της πόλης. Από τα 24 σχήματα που δήλωσαν συμμετοχή μέχρι την αποψινή βραδιά της λήξης, το γεγονός αυτό ξεπερνά τις προσδοκίες και ταξιδεύει. Τα 33 χρόνια χαμηλώνουν τα φώτα τους κι απ΄ τη γρίλια της δημιουργίας φωτίζονται τα μάτια του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Όλοι μαζί δίνουμε την υπόσχεση πως θα το σηκώσουμε λίγο ψηλότερα».

Ιδιαίτερες ήταν, εξάλλου, οι ευχαριστίες που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων στους χορηγούς και συγκεκριμένα στην Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και την Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «Κασταλία». Η ηθοποιός κ. Ντέμη Καρδιτσιώτη απένειμε στους εκπροσώπους τους από ένα αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων δίνοντας τέλος στην αγωνία των οχτώ συνολικά διαγωνιζόμενων θιάσων. Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης είχαν αναλάβει όλο αυτό το διάστημα ο σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης,  ο μαέστρος, σολίστας και μελετητής της ελληνικής μουσικής Βύρωνας Φιδετζής, ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Παύλος Βησσαρίου  που ως μέλη της Κριτικής Επιτροπής συνεργάστηκαν άψογα και έκαναν σημαντική δουλειά.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος κήρυξε τη λήξη του 33ουΠανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν για την επιτυχία του και ευχήθηκε ο θεσμός αυτός να έχει ακόμα πιο δυναμική πορεία και συνέχεια.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα από το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος συμμετείχε μαζί τους και ο γνωστός συνθέτης και ερμηνευτής Μιλτιάδης Πασχαλίδης που με την ξεχωριστή φωνή του και το πάθος που τον διακρίνει όταν ανεβαίνει στη σκηνή κατάφερε να «ταξιδέψει» το κοινό και να το παρασύρει στους δικούς του ρυθμούς.

Ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του τόσο στους διοργανωτές για το υψηλό επίπεδο του Φεστιβάλ, όσο και στα παιδιά του Μουσικού Σχολείου που αγαπάνε τόσο πολύ τη μουσική.

Τη βραδιά παρουσίασε η ηθοποιός Χριστίνα Μαντέση μαζί με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Φωτεινή Γούσιου.

 ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο Καλύτερης Παράστασης

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στο έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου – Ρίζου Ραγκαβή που παρουσίασε η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Ν.Π.Δ.Δ. ΄΄Δημήτρης Βικέλλας΄΄ Δήμου Κηφισιάς.

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στο έργο  «Ποιος σκότωσε τον William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Πάτρας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. 

 Βραβείο Επιλογής Κειμένου

Απονέμεται ομόφωνα στο έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσίασε ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου

Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Μιχάλη Τσικαλάκη που ερμήνευσε το ρόλο του Κουτρούλη στο έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου – Ρίζου Ραγκαβή που παρουσίασε η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Ν.Π.Δ.Δ. ΄΄Δημήτρης Βικέλλας΄΄ Δήμου Κηφισιάς.

Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου

Απονέμεται ομόφωνα στην Μαρία Δαλδαβάνη που ερμήνευσε το ρόλο της Μώντ στο έργο «Χάρολντ και Μώντ» του Κ. Χίγκινς που παρουσίασε ο Σύλλογος Ορχομενού «Οιπότες του θεάτρου».

%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85-2017

Το βραβείο παρέλαβε η σκηνοθέτις του Χάρολντ και Μωντ, Νίκη Παπαγιαννάκη κόρη της Μαρίας Δαλδαβάνη

 Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου

Απονέμεται ομόφωνα στον Στάθη Τσιγάνη που ερμήνευσε το ρόλο του Γκόμπελ στο έργο «Ψέμα στο ψέμα» του Anthony Neilson που παρουσίασε η Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου

Απονέμεται ομόφωνα στην Βιβή Ζαφείρη που ερμήνευσε το ρόλο της Παραμάνας στο έργο «Δόνια Ροζίτα» του Λόρκα που παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας  Μακρακώμης.

Βραβείο Σκηνογραφίας

Απονέμεται ομόφωνα στους σκηνογράφους Ασημάκη Στρατόγιαννη και Βασίλης Ρουτζομάνη για το έργο «Ποιος σκότωσε τον William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Πάτρας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. 

Βραβείο Ενδυματολογίας

Απονέμεται στην ενδυματολόγο Ριντ Θεώνη για το έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσίασε ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου.

 Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης

Απονέμεται ομόφωνα (και ως μοναδική υποψηφιότητα) στον Δημήτρη Λέκκα για την μουσική σύνθεση του έργου «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου – Ρίζου Ραγκαβή που παρουσίασε η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Ν.Π.Δ.Δ. ΄΄Δημήτρης Βικέλλας΄΄ Δήμου Κηφισιάς.

Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας

Απονέμεται (ως μοναδική υποψηφιότητα) στον Μιλτιάδη Παπλά  για την μουσική επιμέλεια του έργου «Ποιος σκότωσε τον William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Πάτρας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

 Βραβείο Χορογραφίας – Κίνησης

Απονέμεται ομόφωνα (και ως μοναδική υποψηφιότητα) στην Άννα Ανυφαντάκη για την χορογραφία του έργου «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου – Ρίζου Ραγκαβή που παρουσίασε η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Ν.Π.Δ.Δ. ΄΄Δημήτρης Βικέλλας΄΄ Δήμου Κηφισιάς.

Έπαινοι (ομόφωνα):

1)                  Στην κ. Ρίτα Στρατίκη για τον ρόλο της κ. Σιρέλι στο έργο «Έτσι είναι … αν έτσι νομίζετε» του Λουίτζι Πιραντέλλο που παρουσίασε η Ερασιτεχνική Σκηνή Λάρισας «Ανδρέας Τσατσαρής»

2)                  Στον Οδυσσέα Γκοτζαμάνη για τον ρόλο του Μπλαντ στο έργο «Ψέμα στο ψέμα» του Anthony Neilson που παρουσίασε η Ερασιτεχνική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

3)                  Στην Έφη Τζαβάρα για τον ρόλο της Νάνσυ Μαρς στο έργο «Χάρολντ και Μώντ» του Κ. Χίγκινς που παρουσίασε ο Σύλλογος Ορχομενού «Οιπότες του θεάτρου»

4)                  Στη Βιβή Γκίκα για τον ρόλο της Αγιόλα στο έργο «Δόνια Ροζίτα» του Λόρκα που παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας  Μακρακώμης

5)                  Στη Νίτσα Γεωργοπούλου για τον ρόλο της Ροζίτα στο έργο «Δόνια Ροζίτα» του Λόρκα που παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας  Μακρακώμης

6)                  Στην Σταματία Κατσιώτου – Χλη για τον ρόλο της Καραγκιόζαινας στο έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσίασε ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου

7)                  Στον Γιώργο Μαλταμπέ για τον ρόλο του Κολοκοτρώνη στο έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσίασε ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου

8)                  Στον Σταύρο Σολακάκη για τον ρόλο του Τυπάλδου στο έργο «Ποιος σκότωσε τον William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Πάτρας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

9)                  Στον Γιώργο Τικόπουλο για τον ρόλο του Ασημάκη  στο έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσίασε ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου

 Βραβείο Κοινού

Απονέμεται με ποσοστό 88,60% στη Θεατρική Ομάδα «Γραμμών Τέχνης» Πάτρας  που παρουσίασε το έργο «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα» του Γιώργου Κωνσταντίνου.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle