Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
117

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2018: Ιστορικό Ασημένιο μετάλλιο η Μπελιμπασάκη στα 400 μέτρα

< 1 λεπτό
11.08.18 • 18:59
#Tags:

Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άνδρας και καμία γυναίκα σε καμία μεγάλη διοργάνωση στα 400 μ. έκανε σήμερα η Μαρία Μπελιμπασάκη στην προτελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.

Η πρωταθλήτρια μας κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας στο αγώνισμα με 50.45 και έγραψε με μεγάλα γράμματα το όνομα της στην ιστορία του αγωνίσματος. Η πρωταθλήτρια του Κώστα Ηλία έκανε πολύ καλή και ισορροπημένη κούρσα και έχασε στην ουσία πάνω στη γραμμή του τερματισμού από την Πολωνή Τζαστίνα Σβάιτι- Ερσετικ που έφτασε στον τερματισμό με αρκετές δυνάμεις και τερμάτισε πρώτη σε 50.41, επίδοση που είναι η κορυφαία στην Ευρώπη.

Η Μπελιμπασάκη βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση, το οποίο ήταν 50.56 της Φανής Χαλκιά από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2004 επίσης στο ίδιο στάδιο.

Η Μπελιμπασάκη χάρισε στη χώρα μας το πέμπτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το δεύτερο ασημένιο,  μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την ικανοποίηση και τον θαυμασμό γι΄αυτή την ομάδα που παρουσιάστηκε στη διοργάνωση στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Πηγή segas.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle