Για μία ακόμα χρονιά το μπασκετικό ραντεβού της περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, δόθηκε στη Χαλκίδα. Ο λόγος, τα Stereabasketawards 2019 με τη βράβευση των κορυφαίων παικτών και προπονητών από τις ομάδες της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Ευρυτανίας.

Μεταξύ των βραβευθέντων και ο Ορχομένιος Αργύρης Κουβάρας, ως ο καλύτερος προπονητής των τμημάτων υποδομής (Σύλλας Αιδηψού) ενώ βραβεύτηκε επίσης η ομάδα του, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ το αφιέρωμα του "a"  

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Περιφέρειας ήταν κατάμεστο από κόσμο που συγκεντρώθηκε απ’ όλα τα σημεία της Ένωσης.
Στην εκδήλωση, που και φέτος στήριξε ως χορηγός επικοινωνίας το AllStar Basket, βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι όπως ψηφίστηκαν μέσα από την διοργανώτρια ιστοσελίδα, stereabasket.gr.
Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, βραβεύθηκαν και ξεχωριστές μορφές του Ελληνικού μπάσκετ, με την παράσταση φέτος να κλέβει η Εθνική Γυναικών Κωφών, που βρέθηκε σύσσωμη στη Χαλκίδα λίγες εβδομάδες μετά από την κατάκτηση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος!
Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Νικολάου (ιδιοκτήτης του stereabasket.gr) ενώ στην παρουσίαση της εκδήλωσης βρέθηκαν ο συντάκτης του All Star Basket, Χαλκιδαίος, Σπύρος Βασιλείου, καθώς και η ραδιοφωνική παραγωγός Βένια Σαμπάνη. 
Μεταξύ εκείνων που βραβεύθηκαν ήταν και τέως διευθυντής του AllStar Basket και νυν σύμβουλος ειδικών εκδόσεων, Δημήτρης Καρύδας.
Βραβεια μπασκετ Στερεας 2
Οι τιμητικές βραβεύσεις:
– Στην Εθνική γυναικών Κωφών
– Στους παλαίμαχους διεθνείς μπασκετμπολίστες Κώστα Τσαρτσαρή και Δημήτρη Παπανικολάου
– Στον εν ενεργεία διεθνή διαιτητή Σπύρο Γκόντα
– Στον δημοσιογράφο Δημήτρη Καρύδα
– Στον Χαλκιδαίο φροντιστή επί 30 έτη του Παναθηναϊκού,  Αντώνη Γεροντίτη
– Στους αθλητές των Special Olympics Βασίλη Γραμματικό και Γιώργο Μιχαηλίδη
– Στις ομάδες της Χαλκίδας και της Θήβας της δεκαετίας του ’70
– Στις χάλκινες πρωταθλήτριες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κορασίδων του Σύλλα Αιδηψού
Τα βραβεία των  κορυφαίων της σεζόν 2018/19 πήραν:
Κορυφαίος παίκτης της Περιφέρειας (πλην Α1): Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)
Καλύτερος προπονητής της Περιφέρειας (πλην Α1): Λουκάς Ζαρονικόλας (Λοκρός Αταλάντης)
Καλύτερος διαιτητής της περιφέρειας: Γιώργος Τσάλλας
Καλύτερος προπονητής των τμημάτων υποδομής: Αργύρης Κουβάρας (Σύλλας Αιδηψού)
Καλύτερη ομάδα Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΧΒΑ
Καλύτερος προπονητής της Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βασίλης Μπρατσιάκος
MVP Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Θανάσης Κατσούλας (ΧΒΑ)
Καλύτερη πεντάδα Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Γιώργος Ρουμελιώτης (Τελεθριακός), Χρήστος Τσακωνίτης (Αναγέννηση Λαμίας), Θανάσης Κατσούλας (ΧΒΑ), Μπάμπης Κωνσταντούρας (Αίαντας Αυλίδας), Θύμιος Νασάκης (Μάκαρος).
Καλύτερη πεντάδα rising star της Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Κωτσαδάμ (Απόλλων Λιβαδειάς), Δημητρίου (Γ.Σ. Ιτέας), Φετοκάκης (Αναγέννηση Λαμίας), Σταθόπουλος (ΧΒΑ), Μπρατσιάκος (ΧΒΑ)
Καλύτερη ομάδα Β’ ΕΣΚΑΣΕ: ΓΑΣ Βασιλικού
MVP Β’ ΕΣΚΑΣΕ: Γιάννης Καψούλης (ΓΑΣ Βασιλικού)
Καλύτερη ομάδα Γ’ ΕΣΚΑΣΕ: Δόξα Διρφύων/Μεσσαπίων
Κατηγορία Γυναικών
MVP: Δέσποινα Κοτσίφη (Πρωτέας Σχηματαρίου)
5άδα: Κοτσίφη (Πρωτέας Σχηματαρίου), Αναστασίου (Πρωτέας Σχηματαρίου), Μαργώνη (Αλίαρτος), Θεοδώρου (ΑΓΕ Χαλκίδας), Στεφανίδου (ΑΓΕ Χαλκίδας).
Κατηγορία Παίδων
MVP: Χρήστος Ρίννης (ΑΓΕ Χαλκίδας)
5άδα: Ρίννης (ΑΓΕ Χαλκίδας), Αναγνωστάκος (Γ.Σ. Ιτέας), Γκογκορώσης (ΑΓΕ Χαλκίδας), Σεργιανάϊ (Άτλας Καρπενησίου), Σταθόπουλος Στ. (ΧΒΑ)
Κατηγορία Εφήβων
MVP: Δημήτρης Μαντζούκας (Έσπερος Λαμίας)
5άδα: Μαντζούκας (Έσπερος Λαμίας), Βογιατζής (ΧΒΑ), Σταθόπουλος Δ. (ΧΒΑ), Παγώνης (ΓΣ Κύμης), Κικίδης (ΑΓΕ Χαλκίδας)
Κατηγορία Κορασίδων
MVP: Βαλεντίνα Τσαβόνι (Σύλλας Αιδηψού)
5άδα: Τσαβόνι (Σύλλας Αιδηψού), Νίτσογλου (Σύλλας Αιδηψού), Μπαράκου (Αστέρας Αλιβερίου), Χαντζή (Πρωτέας Σχηματαρίου), Μάντζαρι (Μάκαρος)
Κατηγορία Νεανίδων
MVP: Βαλεντίνα Τσαβόνι (Σύλλας Αιδηψού)
5άδα: Τσαβόνι (Σύλλας Αιδηψού), Νίτσογλου (Σύλλας Αιδηψού), Μαχαίρα (Σύλλας Αιδηψού), Φουντουλάκη (Απόλλων Χαλκίδας), Δαϊναβά  (Απόλλων Χαλκίδας)