Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
135

Γιορτή Κρασιού στο Δίστομο

< 2 λεπτά
09.08.18 • 06:05
#Tags:

Το Διστομίτικο κρασί, ένα ονομαστό προϊόν στην ευρύτερη περιοχή της Ρούμελης και όχι μόνο, γιορτάζει το Δίστομο, στις 11 Αυγούστου, με κέφι και χορούς!
Σε μια εποχή που οι αμπελώνες της βοιωτικής αυτής κωμόπολης που περιγράφει ο Παυσανίας, ειναι στο φόρτε τους και ωριμάζουν τους μεθυστικούς καρπούς της, ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου, σε συνεργασία με τα Οινοποιεία  και τους Οινοποιούς της περιοχής,  στήνουν την δική τους γιορτή, το χαρακτηριστικό της οποίας είναι η προσφορά ΔΩΡΕΑΝ  κρασιού, σε όλη την διάρκεια του ολονύκτιου γλεντιού!
Για 14η συνεχή λοιπόν χρονιά η Γιορτή Κρασιού περιμένει τους φίλους της το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 9.30 μμ  στον Προαύλιο χώρο μεταξύ των Μουσείων, με την  6μελή Λαϊκή Ορχήστρα των  Βασίλη Μπαλογιάννη και Σάκη Καράκωστα με ελεύθερο χορό για όλους !.
Μια γιορτή με παράδοση ετών στην παραγωγή κρασιού, τσίπουρου και τα άλλων προϊόντων της αμπέλου - σε ένα τόπο που τριγυρνούσε και γλένταγε ο Διόνυσος και τραγουδούσαν και χόρευαν οι Μούσες του Ελικώνα Έναν τόπο που πάρα πολλές οικογένειες  αιμοδοτούνται  οικονομικά από  τα προϊόντα της αμπέλου, αφού για το Δίστομο είναι ''εξαγωγικά'' προϊόντα.
Για άλλη μια χρονιά έξω από τον χώρο της Γιορτής Κρασιού θα λειτουργεί χώρος Έκθεσης χειροτεχνημάτων και καλλιτεχνημάτων γυναικών από την ευρυτερη περιοχή.  
Ο Πολιτισμικός  Σύλλογος Διστόμου, συνοδεύει την πρόσκλησή του στην Γιορτή (τηλέφωνα για κρατήσεις : 697 366 6447 και 697 836 3834)  με ένα σοβαρό Κοινωνικό Μήνυμα: «ΟΣΟΙ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ!» τονίζει στις αναρτήσεις του, καθιστώντας την ετσι ένα προσκλητήριο κεφιού και γλεντιού αλλά και αυτοσυγκράτησης! Είναι προτρεπτικό, αλλά τόσο όσο πρέπει, χωρίς πίεση και ''καταναγκασμό''. «Το να τηρείς τους κανονισμούς του ΚΟΚ είναι σεβασμός πρώτα απ΄όλα στον εαυτό σου και στην οικογένειά σου και ταυτόχρονα υποχρέωση στο κοινωνικό σύνολο», λένε και φέτος τα μέλη του Συλλόγου!
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :https://www.youtube.com/watch?v=_jxhRGzmT3Y&feature=youtu.be

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle