Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
112

“Γκόλφω forever” στα "Τροφώνια 2018". Πρόγραμμα παραστάσεων

< 3 λεπτά
10.09.18 • 17:46
#Tags:

Την ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης «Γκόλφω Forever», του Ντίνου Σπυρόπουλου, ανεβάζει ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς.

Το έργο, που γράφτηκε το 2008, είναι μια παρωδία, του δραματικού ειδυλλίου του Τάσου και της Γκόλφως και χαρίζει άφθονο γέλιο.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στην Αντωνία Σαραντίδου και όλα τα μέλη του θιάσου δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, με ενθουσιασμό, κέφι, χορό και τραγούδι.

Στο πλαίσιο των Τροφωνίων το έργο θα παρουσιαστεί ως ακολούθως:

Στη διανομή των ρόλων:

Αντωνία Σαραντίδου, Γιώργος Μαυρουδής, Κατερίνα Ζαχείλα, Σπύρος Κακοσαίος, Κατερίνα Σούφρα, Γιώργος Αθανασίου, Ελπίδα Σαραντίδου, Γιώργος Ηλιάδης, Χρήστος Καρβούνης, Γιώργος Αγραφιώτης και Σοφία Κοσκινά.

Λίγα λόγια για το έργο

Η φτωχή και ορφανή και άτυχη και χτυπημένη από τα βάσανα της ζωής αλλά ταυτόχρονα τίμια και παρθένα Γκόλφω, μια όμορφη νεαρή βοσκοπούλα που θα μπορούσε να ανακηρυχτεί και μις Γκολφω 1Χελμός αν υπήρχε σχετικός διαγωνισμός στην περιοχή, χτυπημένη από τη μοίρα ξενοδουλεύει υπηρετώντας τον τσέλιγκα Ζήση. (Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, παρκέ, πλυντήριο κλπ.). Ο Έρωτας σημαδεύει τα φυλλοκάρδια της καρδιάς της και την κεντρική της αρτηρία όταν στην βρύση συναντάει τον Τάσο.

Όμως η Γκόλφω δέχεται ερωτικές βολές και από τον Κίτσο, το αρχοντόπουλο της περιοχής, που θέλει να την παντρευτεί μήπως και βρει την σεξουαλική του ταυτότητα η οποία αμφισβητείται από τον καλόγερο της περιοχής που λειτουργεί και σαν ψυχαναλυτής.

Το πράγμα αρχίζει να μπερδεύεται όταν στην ιστορία μπαίνει η κουτσή, καμπούρα και κακάσχημη μάνα της Αστέρω, που έχει τις αντιρρήσεις της λόγω… προτέρας κακής εμπειρίας.

Παρά τις διαφωνίες της Αστέρως οι δύο νέοι αρραβωνιάζονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν, όταν ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά για την εξαδέλφη του Κίτσου και κόρη του τσέλιγκα και εντελώς κακάσχημη Σταυρούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση, ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Σταυρούλας – ήταν πολλά τα λεφτά – και διώχνει την Γκόλφω.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle