Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
410

Γρήγορο Internet σε Ακραίφνιο, Κόκκινο και Άγιο Ιωάννη

< 2 λεπτά
19.05.16 • 09:24
#Tags:

Το μεσημέρι της Τρίτης 17 Μαΐου 2016, κλιμάκιο του ΟΤΕ με επικεφαλείς την Ορχομένια κυρία Κική Ζαννιά, Σύμβουλο Εταιρικής Επικοινωνίας της Δ/νσης Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, και τον κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, Δ/ντή υλοποίησης σταθερής και κινητής, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανο και τον ενημέρωσε για την επέκταση του έργου Rural Broadband (αγροτική ευρυζωνικότητα) στον Δήμο Ορχομενού.

Το έργο αφορά την παροχή υπηρεσιών γρήγορου internet στις αγροτικές ή στις Ζαννιά ΟΤΕ Υπερήφανοςλεγόμενες «λευκές» περιοχές, δηλαδή σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, από τον Όμιλο ΟΤΕ.

Μέσα στο 2016 αναμένεται να δημιουργηθούν υποδομές σε 3 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ορχομενού: στο Ακραίφνιο, στο Κόκκινο και στον Άγιο Ιωάννη. Το γρήγορο internet θα διατεθεί στα τέλη του 2016, με τοποθέτηση οπτικής ίνας μήκους 40 χλμ. και με κάλυψη του πληθυσμού των παραπάνω Κοινοτήτων.
Μετά την ενημέρωση του ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε η αδειοδότηση του έργου εκ μέρους του Δήμου Ορχομενού, να έχει ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και έτσι οι εργασίες υλοποίησής του να αρχίσουν άμεσα.

Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Διευκολύνουν την καθημερινότητα καταναλωτών και επιχειρήσεων, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα μέσω internet, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Ως εκ τούτου, το γρήγορο internet αναμένεται να ενισχύσει και την τοπική επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, από τα τέλη του έτους, μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών, θα προσφέρθούν σε πελάτες, αλλά και σε άλλους παρόχους, ταχύτητες έως 50Mbps. O Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε την ανάπτυξη, λειτουργία και διαχείριση ενός δημόσιου δικτύου τηλεπικοινωνιακών υποδομών, για την παροχή γρήγορου internet και αξιόπιστων, προσιτών ευρυζωνικών υπηρεσιών σε περίπου 2.242 «λευκούς» οικισμούς.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle