Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
140

Δήλια Δρώμενα: Οιδίπους Τύραννος στο Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας

< 2 λεπτά
10.09.18 • 06:49
#Tags:

Ο «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» θεωρείται η πλέον άρτια τραγωδία της αρχαίας Ελληνικής δραματουργίας. Θίγει ζητήματα, όπως τη σύγκρουση των Θεϊκών και ανθρώπινων νόμων, τη σύγκρουση του κράτους με τον πολίτη, την ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει στην ανώτερη δύναμη και να προσπαθεί να ξεφύγει από το πεπρωμένο. Υπαρξιακά ζητήματα, όπως η αμφιταλάντευση του ανθρώπου ανάμεσα στο σωστό και το λάθος- το καλό και το κακό, η τάση της αρχής να εθελοτυφλεί ενάντια στους νόμους, άλλα και η συνειδητοποίηση ότι καταρρέει η θεία τάξη του κόσμου, μπροστά σε μια προφητεία που ήταν μονόδρομος, θίγονται σε πλήρη έκταση, σε μια άκρως «διαχρονική» τραγωδία.

Η παράσταση πραγματοποιείται από τις θεατρικές ομάδες «ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ» Δηλεσίου Τανάγρας, «ΛΑΪΟΣ» Θηβών και «ΣΧΗΜΑ» Αλιάρτου, σε σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου και μετάφραση Μίνωα Βολανάκη, όπως και με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Κέντρου Δράματος Παντείου Πανεπιστημίου και τη συμμετοχή του Δήμου Τανάγρας.

Η τραγωδία του Σοφοκλή «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ», στις 15 Σεπτεμβρίου 2018, θα αντηχήσει, υπό τον ποιητικό λόγο του Μίνωα Βολανάκη και τη Δωρική σκηνοθεσία του Θανάση Αντωνίου, στον ιερό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Τανάγρας, που μετά από 2.500 σιωπής, μίλησε για πρώτη φορά το 2016.

Οργάνωση: Πολιτιστικό Και Πνευματικό Κέντρο Δηλεσίου «ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ»

Ώρα: 8.30

Είσοδος Ελεύθερη

Δηλια δρώμενα 1

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle