Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
229

Δήμος Ορχομενού. Διαμαρτυρία για το κλείσιμο της πρόσβασης στο 90χλμ και τα διόδια

< 4 λεπτά
16.06.15 • 16:58
#Tags:

Δήμος Ορχομενού. Διαμαρτυρία για το κλείσιμο της πρόσβασης στο 90χλμ και τα διόδια

Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας μετά την απόφαση της «Νέας Οδού» να κλείσει την πρόσβαση στο 90ό χιλιόμετρο από τον παράδρομο της εθνικής οδού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη που δυσχεράνει την πρόσβαση σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου (Ακραίφνιο, Κόκκινο, Κάστρο) θα προβεί και σε δυναμικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα για Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στις 22 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα στις 10.00 το πρωί στο ύψος του Δ.Δ. Κάστρου.

Το ψήφισμα του Δήμου

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού
για το κλείσιμο των παράδρομων από τη ΝΕΑ ΟΔΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού στην 8η Συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 15/6/ 2015 επεσήμανε την ανησυχία του αλλά και την συνεχιζόμενη αδικία από την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι κάτοικοι του Δήμου μας καθώς και οι πολίτες που διέρχονται από το οδικό μας δίκτυο προκειμένου να φθάσουν σε άλλους προορισμούς , λόγω της απόφασης της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ να κλείσει την πρόσβασης δια του 90ου χλμ της Αθηνών- Λαμίας. Έτσι με γνώμονα τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ισονομίας και της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος :
ΨΗΦΙΣΜΑ

Το σύστημα των διοδίων, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται παραβιάζει με τον πιο ακραίο τρόπο το Παραδρομος εθνικης οδουδικαίωμα της ισονομίας των πολιτών καθώς όλοι οι διερχόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν το ίδιο αντίτιμο, ακόμη και στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούν πολύ μικρά τμήματα του αυτοκινητόδρομου.
Επίσης, η λογική των διοδίων με τα τόσο υψηλά αντίτιμα δεν επιτρέπει στους πολίτες να κινούνται ελεύθερα στο Δημόσιο οδικό δίκτυο της χώρας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αύξηση της κίνησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα να έχουν γίνει η θλιβερή πραγματικότητα σε πολλές περιοχές.
Στα πλαίσια των παραπάνω ο Δήμος Ορχομενού διεκδικεί:
1. Την ανεμπόδιστη διέλευση εντός του οδικού δικτύου του Δήμου μας
2. Την κατασκευή παραλλήλων οδών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους διατήρηση των υφιστάμενων σημείων εισόδου/εξόδου της Εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης (π.χ. έξοδος 90ου χιλιόμετρου Ε.Ο. που εξυπηρετεί του κατοίκους του Ακραιφνίου, του Κόκκινου και του Κάστρου), έτσι ώστε να δίνεται εναλλακτική λύση στους διερχόμενους οδηγούς και κυρίως στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.
3. Αλλαγή του συστήματος χρέωσης των διερχόμενων οδηγών και μείωση του αντιτίμου κατά 50% σε όλους τους σταθμούς διοδίων, μέχρι την εφαρμογή του νέου συστήματος. Η νέα χρέωση θα πρέπει να είναι σαφώς χαμηλότερη αυτής που ισχύει σήμερα και να είναι ανάλογη με τα διανυόμενα χιλιόμετρα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκτός των άλλων, αναμένεται να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της επιβάρυνσης του απαρχαιωμένου και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνου επαρχιακού οδικού δικτύου.
Επιπλέον, το ΔΣ του Δήμου Ορχομενού καταγγέλλει συνολικά αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται και δεσμεύτηκε για δυναμικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα για Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στις 22 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα στις 10.00 το πρωί στο ύψος του Δ.Δ. Κάστρου.
Ακόμη, αποφασίστηκε να παράσχει στη Δημοτική Αρχή κάθε νομική υποστήριξη για τις εν λόγω κινητοποιήσεις καθώς και να έρθουμε σε επικοινωνία και από κοινού διαμαρτυρία με το ΚΤΕΛ Λαμίας που διέρχεται από το οδικό δίκτυο του Δήμου μας και εξ` αιτίας των αποφάσεων της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ δεν δύναται να εξυπηρετήσει τους δημότες μας αλλά και εν γένει τους επιβάτες του.
Τέλος, ο Δήμος Ορχομενού θα εξετάσει τη δυνατότητα άσκησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της Εταιρείας διαχείρισης και θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ
και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle