Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
108

Δήμος Ορχομενού: Οι λαϊκές στους παραγωγούς και όχι στα καρτέλ

< 2 λεπτά
09.03.15 • 10:09
#Tags:

Δήμος Ορχομενού: Οι λαϊκές στους παραγωγούς και όχι στα καρτέλ

Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Ορχομενού ομόφωνα καταγγέλει την πολιτική απόφαση σχετικά με την διαδικασία ανανέωσης των αδειών λαϊκών αγορών, των επαγγελματιών πωλητών, στον οποίο
προβλέπεται – μεταξύ άλλων δικαιολογητικών – η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και με αφορμή την ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί για τις 2 Μαρτίου 2015. Διαβάστε ολόκληρο το ψήφισμα:

«ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού λαμβάνοντας υπ` όψιν του το νόμο 4246/2014 που ισχύει για τις λαϊκές αγορές όσον αφορά τη διαδικασία ανανέωσης των αδειών των επαγγελματιών πωλητών, στον οποίο προβλέπεται – μεταξύ άλλων δικαιολογητικών – η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και με αφορμή την ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί για τις 2 Μαρτίου 2015, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στην καταγγελία της εν λόγω πολιτικής απόφασης, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η κρίση έχει χτυπήσει τα λαϊκά εισοδήματα και έχει οδηγήσει σε απόγνωση πολλές επαγγελματικές κατηγορίες και στον πρωτογενή τομέα.

Επιθυμούμε να στηρίξουμε μια δίκαιη αλλά όχι παράνομη λειτουργία των πωλητών λαϊκών αγορών, έναντι δηλαδή των συνεπών συναδέλφων τους, αλλά δεν γίνεται να μην ληφθεί υπ` όψιν μας η παρούσα συγκυρία.

Θέλουμε τις λαϊκές αγορές στα χέρια των παραγωγών και όχι των καρτέλ ή των μεγαλεμπόρων τροφίμων.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε την κυβέρνηση:
· Να μην αφαιρέσει τις άδειες κατά την διαδικασία της ανανέωσης
· Να ξεκινήσει εκ νέου διάλογος με τα Σωματεία τους
· Να δοθεί άμεσα παράταση στην διαδικασία ανανέωσης

Για το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Λάμπρος Αριστ. Ρόδης Γιάννης Στεφανίδης»

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle