Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
311

«Δαίμονες της ερήμου»

< 7 λεπτά
25.07.18 • 17:14
#Tags:

«Δαίμονες της ερήμου» Α. Συμεωνίδου Εκδόσεις Λιβάνη 2018 σελ. 301

Ένα περιπετειώδες  και συγκλονιστικό βιβλίο .Διαβάστε το.

Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς

Η Λίζα Φέργκιουσον  ήταν μία αμερικανίδα αρχαιολόγος ερευνήτρια , που είχε την λαμπρή ιδέα το 2002,  να ερευνήσει τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην αρχαία Βαβυλώνα. Ήθελε να εξιχνιάσει την αιτία του πρόωρου θανάτου του. Ένας μεγάλος άντρας που άφησε τα αποτυπώματά του  ανεξίτηλα στις μνήμες του ανθρωπίνου γένους…

Η Λίζα ήταν εκεί για να βοηθήσει να φέρει στο φως ένα μυστικό αιώνων. Πάλευε να βγάλει στο φως μυστικά καλά φυλαγμένα, για τον θάνατο του Μεγάλου  Αλεξάνδρου ,εδώ και αιώνες , αυτά που κρατούσαν οι φύλακες δαίμονες…

Όμως η Λίζα , μέσω του Ιρακινού φοιτητή Αλί , που γνώρισε στη Βοστόνη, βρέθηκε στη Βαβυλώνα ,μέσα σε μια οργανωμένη ομάδα Ιρακινών, με θρησκευτικές πεποιθήσεις ,που πήγαζαν από τα βάθη των αιώνων, από μια παγανιστική θρησκεία που είχε σχέση με τους αρχαίους Χαλδαίους , τους Μήδους και τους Βαβυλωνίους .Μολονότι επισήμως ήταν μουσουλμάνοι , εκείνοι πρέσβευαν και θεωρούσαν ότι οι αρχαίοι θεοί τους καθοδηγούσαν στη ζωή τους, έχοντας ως μόνιμη επιθυμία και αναμένοντας την ενσάρκωση της θεάς Ιστάρ. Η Λίζα είχε πέσει θύμα αυτής της ομάδας ,που πίστευαν ότι η Λίζα ενσάρκωνε την θεά Ιστάρ .Είτε Λάμια , είτε Ιστάρ , είτε Ινάνα , επρόκειτο για το ίδιο καταχθόνιο άτομο που έσπειρε το κακΔαίμονες της ερήμουό. Με μια αναίμακτη θυσία θα έκαναν τη μετάβαση από το σώμα και την ψυχή της Λίζας , δίνοντας ψυχή στη δική τους θεά των δαιμόνων, την Ινάνα Ιστάρ. Η Λίζα είχε εισέλθει άθελά της σε έναν κύκλο ανείπωτων συμβάντων , τα οποία ζούσε και τα οποία δεν ήταν στη φαντασίας της…

Ήταν ασύλληπτο ότι μια αρχαιολογική έρευνα που θα έφερνε στο φως η σκαπάνη της αρχαιολόγου έγινε αφορμή να βγουν από το χώμα και να ανασυνταχθούν κοιμισμένες και ξεφτισμένες από τον χρόνο οντότητες ,που καραδοκούσαν για να παρέμβουν στο έργο του τυχερού που θα ασχολούνταν με το θέμα του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ποτέ δεν μπορούσε η Λίζα να φανταστεί , όταν ακόμη βρισκόταν στην Αμερική , ότι το όνειρό της θα μετατρεπόταν σε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος.

Όλοι αυτοί ,οι δαίμονες της ερήμου ,της Βαγδάτης και της Βαβυλώνας ,παρέμεναν πιστοί στο χώρο της μαγείας λατρεύοντας το κακό. Η Λίζα ήταν το αντίδοτο  του δαίμονα σε μορφή γυναίκας και όλων αυτών που είχαν απαγάγει την ψυχή των ψυχών , την ψυχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το ιερατείο των Χαλδαίων , απόστολοι και δαίμονες του κακού της ερήμου, εξολόθρευσαν με την τέχνη της μαγείας τον προάγγελο του φωτός, τον Μέγα Αλέξανδρο. Η μαγεία είχε μεγάλη δύναμη την εποχή του Αλέξανδρου , έχει ακόμη και σήμερα μετά από 2.300 χρόνια…

Η περιοχή ,στα αρχαία ερείπια της Βαβυλώνας, βρίθει από δαιμονικά πνεύματα, που επεμβαίνουν στην τύχη του καθενός .Δαίμονες , περίεργες και σκοτεινές αρνητικές οντότητες είχαν κάνει την εμφάνισή τους από την αρχή του κόσμου , αμέσως μετά την εκδίωξη του ανθρώπου από τον κήπο της Εδέμ , που προσδιορίζεται στην κοιλάδα ανάμεσα στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη , στη γη της Μεσοποταμίας ,στην περιοχή της Βαβυλώνας . Στο συγκεκριμένο μέρος  της  Πύλης του Θεού στο Ιράκ, με τα ζιγκουράτ, τους πύργους της Βαβέλ , τον κόσμο των παραμυθιών, την Χαλιμά,  την οδό Matai με τα παλαιά βιβλιοπωλεία, τα ιπτάμενα χαλιά ,τις λυχνίες με τα τζίνι ,το τσάι της ερήμου, την μυρωδιά των ναργιλέδων και τους κήπους της Βαβυλώνας, αναπτύχθηκαν φοβερές δυνάμεις. Εδώ στη χώρα της μαγείας  και της λαγνείας  υπήρχε και το αληθινά μαγικό και υπερφυσικό. Τον τόπο αυτό ο Θεός είχε διαλέξει για τη δημιουργία του ανθρώπου .Όμως ο τόπος αυτός είχε μολυνθεί από τις πράξεις μιαρών.

Το χώμα αυτό σε άγει και σε φέρει σε κόσμους διαφορετικούς και υπερβατικούς. Η Βαβυλώνα  είχε καταστεί πόλη του κακού και της ακολασίας.  Αυτή η γη ήταν  μιαρή και καταραμένη !!
Σε μια άλλη επίπλαστη πραγματικότητα , οι μαύρες, θολές σκιές που κατοικούσαν στα άνυδρα μέρη της ερήμου έστηναν χορό για να γιορτάσουν στα έγκατα του δικού τους κόσμου την υφαρπαγή της Λίζας , που θα έδινε ζωή στην Ινάνα Ιστάρ. Οι ψυχροί αποστολείς του ιερατείου των Χαλδαίων ,ήταν ο κόσμος των δαιμόνων , των οντοτήτων που αρέσκονταν στο κακό. Η Λίζα κατέληξε νύμφη των δαιμόνων αυτών, που είχαν υφαρπάξει τη ζωή του Αλέξανδρου και κατασπάραξαν τα σωθικά του .

Ο Αλί στην Βοστόνη της Αμερικής  και Ομάρ στη Βαγδάτη ήταν δύο από αυτούς τους αποστολείς του ιερατείου ,που είχαν ανακαλύψει την Λίζα. Τα σημάδια που γνώριζαν μέσα από τις Γραφές ,του Βιβλίου των Χαλδαίων ,έδειχναν ότι είχαν άμεση σχέση με το πρόσωπο της Λίζας. Γι΄ αυτό την ενθάρρυναν να πάει στη Βαγδάτη , για να ανακαλύψει από τι πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος. Η προφητεία ήταν έτοιμη να επαληθευθεί, αφού η Λίζα, μια γυναίκα λευκή από μακρινή ήπειρο , θα ενσάρκωνε τη θεά τους. Η ψυχή της ήταν εγκλωβισμένη στον κάτω κόσμο . Η Ιστάρ ήταν η Λίζα ή η Λίζα θα έπρεπε να θυσιαστεί για χάρη της Ιστάρ.

Γιατί όλοι αυτοί οι δαίμονες κυνηγούσαν την Λίζα ;
Ποιος ήταν ο ρόλος τους ;
Και ποιος ξύπνησε και κινητοποίησε τους διώκτες του Μέγα Αλέξανδρου εγείροντας το ρολόι του χρόνου ;
Μήπως η αυλαία είχε πέσει και κάποιοι έπρεπε να αποκαλυφθούν και κάποιοι άλλοι έπρεπε να θυσιαστούν  ;
Ήταν η Λίζα εντολοδόχος μιας αποστολής ;
Θα δώσει η Λίζα απάντηση στα ερωτήματα αυτά ;

Ένα περιπετειώδες  και συγκλονιστικό βιβλίο .Διαβάστε το.

Η Αλεξάνδρα Συμεωνίδου είναι συγγραφέας με διεθνή καριέρα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ως γαλλοτραφής ακολούθησε ανώτατες σπουδές στη Γαλλία (Γαλλική και Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Aix-En-Provence και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών - IEP). Εργάστηκε στα γραφεία του ΕΟΤ στο Παρίσι, στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων. Κατόπιν προσελήφθη στην εφημερίδα του Αλεξάνδρα ΣυμεωνίδουΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση που εγκατέλειψε για να εργαστεί ως αεροσυνοδός στη Saudia Airlines.

Εργάστηκε επίσης ως μεταφράστρια στον ΕΛΓΑ. Ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων, δοκιμίων και μελετών, καθώς και με τη μετάφραση γαλλικού θεάτρου της Αναγέννησης. Είναι επίσημη blogger στη Huffington Post USA με πολλά δημοσιευμένα άρθρα. Ανήκει στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, στη Societe des Gens de Lettres με έδρα το Παρίσι, καθώς και στον Θεατρικό Οργανισμό ΘΕΣΠΙΣ. Είναι μέλος πολλών γυναικείων οργανώσεων και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών. Ζει μεταξύ Λος Άντζελες, Αθηνών και Μυκόνου.

Έχει μεταφράσει όλα τα έργα του Ρακίνα σε πρωτοποριακές μεταφράσεις, ενώ έχουν εκδοθεί τα ακόλουθα: Ανδρομάχη, Ιφιγένεια, Αλέξανδρος ο Μέγας. Είναι συγγραφέας της best seller βιογραφίας της και μυθιστορημάτων όπως: Εφιαλτικές Νύχτες στην Έρημο της Αραβίας, Αγώνας χωρίς Έλεος, Ο Γιος του Σαουδάραβα, Τα Μυστικά του Ουρανού, Από τα Σανδάλια στη Γόβα Στιλέτο, Καφέ στη Σαβάνα, Η Απαγωγή.

Από τον Ιούλιο του 2014 το έργο της Εφιαλτικές Νύχτες στην Έρημο της Αραβίας κυκλοφορεί στα αγγλικά με τίτλο Nightmares in the Saudi Arabian Desert και έχει γίνει διεθνές best seller σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Καναδά κ.α., ενώ έχει μεταφραστεί και στα γαλλικά. Για το ίδιο βιβλίο βραβεύτηκε το 2007 με το λογοτεχνικό βραβείο Kleopatra από τη Franco-Hellenique d’Information στο Παρίσι.

Επίσης κυκλοφορούν στα αγγλικά τα έργα της Merciless Struggle (best seller), The Kidnap και Demons of the Desert. Έχει γράψει επίσης παιδικά παραμύθια. Με την ίδια και το έργο της έχουν ασχοληθεί ο ελληνικός και ξένος Τύπος σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κύπρο, Ελλάδα, η τηλεόραση και όλα τα social media.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle