Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
121

Δημοκρατία στην πράξη

< 3 λεπτά
24.07.16 • 20:03
#Tags:

42 χρόνια πέρασαν από την πτώση της χούντας και η Δημοκρατία έχει εδραιωθει και δεν κινδυνεύει.

Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ως προς τις επιλογές του λαού.Δεν υπάρχει δηλαδή δεύτερη σκέψη στους πολίτες αυτής της χώρας σχετικά με το πολίτευμά τους.

Εγείρονται όμως ερωτηματικά ως προς την εφαρμογή και το αίσθημα ισότητας που απορρέει μεταπολιτευσηαπό τα αγαθά της Δημοκρατίας για την οποία έχει πληρώσει πολύ ακριβά αυτός ο λαός.

Υπάρχει πρόβλημα ως προς την εφαρμογή νόμων και διατάξεων από πολίτη σε πολίτη. Άνιση μεταχείριση σε πολλές των περιπτώσεων και σε πολλά επίπεδα της Δημόσιας ζωής.

Ένα βαθιά ριζωμένο κατεστημένο σε κάθε τομέα της ζωής του τόπου ροκανίζει το αίσθημα του λαού για Ισονομία.

Πολιτική-οί, Εκπαίδευση, Εκκλησία, Δικαιοσύνη, Εργαζόμενοι, Κεφάλαιο όλοι μας έχουμε δημιουργήσει και περιχαρακωθεί στον μικρόκοσμό μας αφήνοτας τους άλλους απ έξω, εχθροί, αντίπαλοι.

Ποιός είπε ότι έχουν εκλείψει παθογένειες του παρελθόντος...

Υπάρχουν και έχουμε πληθώρα από κουμπάρους, λαμόγια, κολλητούς που διοικούν, κυβερνούν... 

Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει.

Κινδυνεύει όμως το Σύστημα, χωρίς εξαιρέσεις, όλο το οικοδόμημα που σε κάθε βήμα έρχεται να μας θυμίσει ότι είναι ανίκητο.

Ένα Σύστημα τελείως άδικο το οποίο δεσμεύει λογαριασμούς για 200€ χρέος, ένα σύστημα που επιβιώνει κάνοντας τον λαό ολοένα φτωχότερο.

Ένα Σύστημα που δικάζει και καταδικάζει για μικροπταίσματα απλούς πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν μεγαλοδικηγόρους και αθωώνει  μεγαλοκαρχαρίες.    

Δεν ένιωσε ποτέ αυτός ο λαός το Κράτος φίλο του γιατί το ίδιο το Κράτος τον θεωρεί εχθρό του αποδυναμόνωντας έτσι κάθε αντίδρασή του.

Δεν ένιωσε ποτέ αυτός ο λαός τη Δημοκρατία στη πράξη. 

Σε ένα Σύστημα που δεν υπάρχει κοινή λογική και αυτονόητο, που δεν έχει βρεθεί το κέντρο ισορροπίας ένα είναι βέβαιο:

Η Δημοκρατία θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της και οι πολίτες θα φεύγουν όλο και μακρύτερα.

Πράγματι δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία αλλά δυστυχώς κινδυνεύει ο λαός!

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle