Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
101

Διήμερο Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους

< 1 λεπτό
21.09.17 • 16:22
#Tags:

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου, τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη κάθε έτους, έχει καθιερωθεί ως Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η  είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

«Παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες. Αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενημερώνοντας παράλληλα ότι το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 23, 24 Σεπτεμβρίου 2017 η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για ιστορίες «σκορπισμένες σε 117 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Οι πόλεις αποκαλύπτονται μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές. Μέσα από βιβλία και φωτογραφίες, ήχους, τραγούδια και χορούς, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια», συμπληρώνει το ΥΠΠΟΑ.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle