Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
136

Διαγωνισμός Belle Arte Lamia 2016 για performers

< 3 λεπτά
14.06.16 • 12:38
#Tags:

Η Βelle Arte Lamia συνεχίζει τις «επιθέσεις» της στη σύγχρονη μουντή ζωή μιας επαρχιακής πόλης όπως είναι η Λαμία και μετά τη «Belle Arte for Kids» προσκαλεί ζευγάρια, ομάδες performers να συμμετέχουν στη «δική» μας Annabel!

Αnnabel – Belle Arte Lamia : Πρόκειται για μια performance με τη συμμετοχή 25 συντελεστών για 50 μόνο θεατές, δημιουργημένη υπό την επιμέλεια του Γιώργου Παπασταμούλου, Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Belle Arte Lamia.

Η Αnnabel είναι ένα «μοναχικό μονοπάτι» φτιαγμένο από τρία αγαπημένα έργα, το θεατρικό «FAUST» του Goethe, το τραγούδι «Annabel» των Goldfrap και τον πίνακα «Η Γυναίκα στην Πολυθρόνα» του Pablo Picasso!

Για 3 ώρες, 50 θεατές - συμμετέχοντες θα «ακολουθούν» τις οδηγίες των 25 συντελεστών της performance! Όλο αυτό το καλλιτεχνικό δρώμενο θα κινηματογραφηθεί από 6 κάμερες και θα αποτελέσει το οπτικό υλικό για το έργο video art της «ANNABEL|le Arte Lamia 2016» το οποίο και θα προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ!

Όσοι performers θα ήθελαν να λάβουν μέρος στο παραπάνω project καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω διαγωνισμό:
Διαγωνισμός Belle Arte Lamia για performers - performances
Θέμα: «Το άφυλο ον, που λέγεται άνθρωπος!»

Ο άνθρωπος είναι μαύρος, κίτρινος, άντρας, γυναίκα, αριστερός, δεξιός, εβραίος, χριστιανός, ψηλός, κοντός, αδύνατος, χοντρός, έξυπνος, χαζός, υγιής, άρρωστος;
Οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν μία performance διάρκειας 5-15 λεπτών μέσα από το θέατρο, τον χορό, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες, το βίντεο, με τη συμμετοχή τουλάχιστον δύο performer. Οι καλύτερες προτάσεις θα παρουσιαστούν στο τέλος της performance ANNABEL|belArteLamia2016 και το κοινό θα ψηφίσει την καλύτερη!

Η διαδικασία του διαγωνισμού έχει ως εξής :
1. Οι συμμετέχοντες καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 10/07/16, στέλνοντας συμπληρωμένη τη φόρμα που θα βρουν ακολουθώντας τον σύνδεσμο: www.xwra.gr/ Διαγωνισμός Belle Arte Lamia 2016

2. Θα γίνει επιλογή των performances, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην ΑΝΝΑΒΕL|leArteLamia2016 την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 , στον Τόπο Τεχνών «Χώρα» στα Λελέικα Υπάτης, στη Φθιώτιδα (15χλμ από τη Λαμία). Η επιλογή θα γίνει από τριμελή επιτροπή της οποίας τα μέλη θα ανακοινωθούν λίγες μέρες πριν τον διαγωνισμό.

Νικητές και βραβεία :
• Το βραβείο της επιτροπής, το οποίο συνεπάγεται και την ευκαιρία των νικητών να παρουσιάσουν την παράστασή τους στον Τόπο Τεχνών «Χώρα» κατά τη διάρκεια της ANNABEL|leArteLamia2016 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Οίτης 2016, την Παρασκευή 29 Ιουλίου παρουσία 50 θεατών.
• Το βραβείο του κοινού, το οποίο είναι χρηματικό έπαθλο ύψους 300 ευρώ.
• Σε όλες τις ομάδες που θα παρουσιάσουν τις performances τους θα καλυφθούν από τους διοργανωτές όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής για τις τρεις μέρες που θα φιλοξενηθούν (Τετάρτη 27, Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016)
Επιπλέον, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το διαγωνισμό να αναδειχθούν και να προβληθούν οι ίδιοι και το έργο τους κ στα μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όλες οι ομάδες που θα επιλεχθούν να παρουσιάσουν τις δουλειές τους, θα πραγματοποιήσουν δύο πρόβες πριν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, για τις ανάγκες της βιντεοσκόπησης.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, ταυτόχρονα δηλώνουν υπεύθυνα ότι : 1. συμφωνούν στη μαγνητοσκόπηση του καλλιτεχνικού τους έργου που θα παρουσιάσουν (performance) ώστε να συμπεριληφθεί στο έργο video art της «ANNABEL|le Arte Lamia 2016» και 2. δίνουν την άδειά τους για τη συμμετοχή και προβολή του video art αυτού, όπου οι διοργανωτές θεωρούν απαραίτητο. Οι διοργανωτές δεσμεύονται να αναγράψουν στο βίντεο τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και των συντελεστών που εργάστηκαν ή συμπεριλαμβάνονται στο video art της «ANNABEL|le Arte Lamia 2016».

BELLE ARTE LAMIA 2016 – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα www.xwra.gr ή επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Φεστιβάλ Οίτης στο τηλέφωνο 22310 43333.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle