Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
76

Διακήρυξη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Βοιωτίας για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ

< 4 λεπτά
15.05.17 • 07:37
#Tags:

Τις θέσεις που θα υποστηρίξουν στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ έκαναν γνωστές οι Εκπαιδευτικοί της Βοιωτίας με διακήρυξή τους.

Ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης είναι το παρακάτω:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σε λίγες μέρες καλούμαστε να ψηφίσουμε τους Aντιπροσώπους μας
για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Ας αναρωτηθούμε:

 τι ζητάμε από το ανώτατο όργανο του συνδικάτου μας;
 ποιοι είναι οι κατάλληλοι να μας εκπροσωπήσουν;

Οι κομματικές παρατάξεις έχουν άλλον καημό: να μετρήσουν τα «κουκιά» τους και πόσα μέλη θα εκλέξουν στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (!!)

Όμως, εκείνο που έχουμε ΕΜΕΙΣ ανάγκη ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ είναι να υπάρξει μία συγκροτημένη και συνεκτική πρόταση που να απαντά σε δύο κυρίως ζητήματα:
(1) την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας που θα παρέχει γνώσεις, αξίες και ήθος σε όλα τα παιδιά και θα συμβάλει στην διαμόρφωση ενός πολίτη με δημοκρατικό αγωνιστικό ήθος που γνωρίζει και αγαπά την Ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας του, χωρίς μισαλλοδοξία και με σεβασμό στον πολιτισμό των άλλων λαών,
(2) την ανάκτηση της Αξιοπρέπειας του Εκπαιδευτικού και την αναβάθμιση του ρόλου του στην κοινωνία.

Οι κομματικές παρατάξεις συναινούν στην Εκπαίδευση της Αμάθειας !!

Αυτό καταδικάζει κυρίως τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, υποβαθμίζει το κύρος του εκπαιδευτικού και υπονομεύει τον ρόλο του όσο κι αν μοχθεί στην τάξη για την μόρφωση των μαθητών. Η απαξίωση της εργασίας μας υπονομεύει τις διεκδικήσεις μας για μισθολογική αναβάθμιση και για βελτίωση των εργασιακών μας σχέσεων.

Όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων εφαρμόζουν την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ για την Παιδεία, δηλαδή τις επιταγές του χρηματοπιστωτικού συστήματος, εν τούτοις αρνούνται να αποδεχθούν το προφανές: ότι η κοινωνική ανισότητα στο σχολείο δεν αντιμετωπίζεται με το να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί ούτε μπερδεύοντας τις σχολικές τάξεις με τις … κοινωνικές τάξεις !! «Εύκολα, γρήγορα και φτηνά»! Αυτή είναι η λογική του συστήματος που στο σχολείο εξειδικεύεται με τις περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες, σε προσλήψεις, σε τμήματα, στην επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας, σε τομείς και ειδικότητες στην επαγγελματική εκπαίδευση, σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το ίδιο συμβαίνει και με την μετατροπή μας σε καθηγητές «παντός καιρού» που τα ξέρουμε «όλα» με τις νέες αναθέσεις και τις ομαδοποιήσεις γνωστικών αντικειμένων, ενώ τελευταία μας βαφτίζουν και «ειδικούς παιδαγωγούς» με το ζόρι.

Σε μία χώρα στην οποία κάθε δημόσια δαπάνη τελεί υπό τον έλεγχο ξένων οικονομικών και πολιτικών κέντρων, είναι αναμενόμενο και η Εκπαίδευση να συμμορφώνεται με αυτό το καθεστώς υποτέλειας. Σε αυτή την «αναγκαιότητα» εντάσσονται οι περικοπές αλλά και οι παρεμβάσεις που υποβαθμίζουν την Ιστορία η οποία μπορεί να προσφέρει πρότυπα έμπνευσης της νέας γενιάς για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας. Χωρίς όμως έναν Σύγχρονο Δημοκρατικό Πατριωτισμό ούτε οικονομική ανεξαρτησία ούτε φυσικά βελτίωση των υλικών όρων διαβίωσης είναι εφικτή. Ωστόσο, καμία παράταξη της ΟΛΜΕ δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτές τις διαπιστώσεις ώστε να αναδείξει ως προτεραιότητα τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου που είναι και ο μόνος τρόπος να έχουμε την κοινωνία μαζί μας στα κλαδικά μας αιτήματα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Κανένας τους δεν αντιλαμβάνεται ότι η συστηματική επίθεση στα ζητήματα της εθνικής ταυτότητας αποτελεί συνειδητή επιλογή του συστήματος για να διαλύσει κάθε δυνατότητα του ελληνικού λαού να λειτουργήσει ως συλλογικό υποκείμενο που διεκδικεί την Ελευθερία του. Ειδικά σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να αρθρωθεί ένας δημοκρατικός νηφάλιος λόγος γύρω από αυτά τα ζητήματα. Ο τρόπος και ο δρόμος αντίστασης δεν μπορεί να είναι οι εθνοφοβικές απόψεις της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, αλλά η ενίσχυση του δημοκρατικού πατριωτικού ήθους και φρονήματος.

Θεωρούμε λοιπόν ότι υπάρχει σοβαρό κενό εκπροσώπησης και πρέπει επιτέλους να καλυφθεί. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να ακουστούν στο 18Ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Ζητάμε την στήριξή σας για να ακουστεί αυτός ο λόγος και να μην κυριαρχήσουν για άλλη μια φορά οι «παραταξιακές κοκορομαχίες». Στόχος δικός μας δεν είναι να «μετρήσουμε τις δυνάμεις μας», «τα κουκιά», αλλά να μπολιάσουμε τον απαξιωμένο και γερασμένο συνδικαλισμό με τις Ιδέες και τις Αξίες μας.

Το ξέρετε ότι θα είμαστε εκεί και θα καταθέσουμε προτάσεις.
Δεν θα είμαστε εκεί απλώς για να σηκώνουμε το χέρι στις ψηφοφορίες.
Ας μιλήσουμε στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ επιτέλους ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί !!

ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ
 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle