Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
80

Διαμαρτυρία ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας για προσευχή και θρησκευτικά

< 3 λεπτά
08.09.16 • 18:25
#Tags:

Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, ξεκινά το νέο σχολικό έτος και ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, το υπουργείο του όπως και στο σύνολο της η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και εθνικά επιζήμιοι.

Έπειτα από:
 την υποβάθμιση των Πανεπιστημίων μας στην διεθνή κατάταξη,
 την πλήρη απαξίωση του θεσμού των Συμβουλίων ΑΕΙ, με απόφαση να συνεχιστεί η θητεία τους χωρίς εκλογές και την παραίτηση πολλών μελών τους από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,
 την επαναφορά των αιωνίων φοιτητών,
 την αφαίρεση του κεφαλαίου της Μικρασιατικής καταστροφής από το μάθημα της Ιστορίας,
το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την εθνική και θρησκευτική αποδόμηση της εκπαίδευσης και επί της ουσίας της νέας γενιάς.

Μετά τον πόλεμο κατά της αριστείας, κήρυξαν αυτόν κατά των παραδόσεων, της εθνικής μας κληρονομιάς αλλά και της ίδιας μας της ιστορίας.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο του Υπουργείου που εστάλη στα σχολεία, απουσιάζει η πρωινή προσευχή στα σχολεία της χώρας ( αν και προβλέπεται από προεδρικό διάταγμα ), ενώ σειρά παίρνει η κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών. Η γεμάτη αριστερόστροφες αγκυλώσεις & προκαταλήψεις ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αγνοεί σκοπίμως ότι η πορεία του Ελληνικού Έθνους είναι συνυφασμένη με την ορθοδοξία. Επίσης, καταρρίπτεται ο μύθος περί δικαιώματος στην θρησκευτική ουδετερότητα αφού με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ήταν ήδη κατοχυρωμένη η -απολύτως σεβαστή- επιλογή των μαθητών που δεν ασπάζονται τον χριστιανισμό ή κάποια θρησκεία.

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι αίθουσες των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων το σκηνικό πλήρους αδιαφορίας για την Παιδεία συμπληρώνεται με τις τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό που θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές και φοιτητές, ενώ με φετινή εγκύκλιο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η α' - β' - γ' ανάθεση ωρών αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων να συμπληρώνουν ώρες σε άλλα σχολεία με αποτέλεσμα να αφιερώνουν αρκετό χρόνο στις μετακινήσεις και μάλιστα με δικά τους έξοδα. Παράλληλα, χιλιάδες παιδιά μικρότερης ηλικίας θα μείνουν εκτός των ολοήμερων σχολείων και παιδικών σταθμών.

Οι εθνομηδενιστές υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης ας σταματήσουν να ονειρεύονται να εφαρμόσουν ότι δεν κατάφεραν με βία και αποκλεισμούς στις γενικές συνελεύσεις όταν ήταν φοιτητές, εκεί που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στάθηκε διαχρονικά υπέρ του φοιτητή αλλά και των μεταρρυθμίσεων που αναβάθμισαν σε μεγάλο βαθμό τα Ελληνικά Πανεπιστήμια & ΤΕΙ.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, θα βρουν εμάς τους νέους απέναντι τους αφού η Εθνική & Θρησκευτική διαπαιδαγώγηση αλλά και η Θρησκευτική Ελευθερία όλων είναι αλληλένδετες έννοιες στην κοινωνία αξιών που οραματιζόμαστε.

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει επιτέλους να πάψει να εθελοτυφλεί και να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που του αναλογούν.

Νομαρχιακή Οργάνωση
ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle