Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
120

Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 18 Μαΐου

< 1 λεπτό
17.05.19 • 10:18
#Tags:

Τη 18η Μαΐου, μουσεία σε όλο τον κόσμο δεν ανοίγουν μόνο τις πόρτες τους δωρεάν στο κοινό, αλλά πραγματοποιούν και μοναδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο λόγος, βέβαια, είναι το γεγονός ότι η μέρα έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, η οποία κάθε χρόνο συνοδεύεται από θέματα σχετικά με τα μουσεία και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στο σύνολό της.

Φέτος, το θέμα που επιλέχτηκε είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», έτσι ώστε να υπογραμμιστεί τόσο η λειτουργία των μουσείων ως σημεία διασταύρωσης διαφορετικών λαών και πολιτισμών, όσο και η προσπάθειά τους να ακολουθούν την εποχή μας και να πραγματοποιούν καινοτομίες και συγχρόνως να προστατεύουν και να σέβονται την παράδοση και την κληρονομιά.

Για αυτή τη χρονιά το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επέλεξε να τιμήσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το οποίο έχει φροντίσει να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε πολλές διαφορετικές περιοχές της χώρας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle