Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
80

Διερευνητική και άκαρπη η πρώτη συνάντηση Αποστόλου-Αγροτών

< 2 λεπτά
04.01.17 • 19:12
#Tags:

Διερευνητική μεν άκαρπη δε ήταν η πρώτη συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας Βαγγέλη Αποστόλου και 20 αγροτικών συλλόγων από όλη τη χώρα που πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από πρόσκληση του υπουργού. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Μιχάλης Μαλλιωτάκης, εκλεγμένο μέλος της τριτοβάθμίας επιτροπής της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης, δήλωσε ότι «θα γυρίσουμε στις περιφέρειές μας για να συζητήσουμε πότε θα βγούμε σε εθνικό επίπεδο όλοι οι αγρότες ενωμένοι, για να καταφέρουμε την ανατροπή του μνημονίου. Δεν μιλάμε για κλείσιμο δρόμων. Αυτό τουλάχιστον έχει αποφασίσει η Κρήτη. Δεν θα κλείσουμε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια και δεν βρισκόμαστε απέναντι στους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες της χώρας. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί οι αγρότες της χώρας».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, Χρήστος Σιδερόπουλος τόνισε ότι «ο κ. Αποστόλου δεν συμφώνησε σε τίποτα από αυτά που προτείναμε. Μας δήλωσε ότι τα χέρια του είναι δεμένα λόγω του μνημονίου και ότι δεν μπορούμε να το ανατρέψουμε. Εμείς όμως θα επιστρέψουμε στις βάσεις μας και προσεχώς στον Πλατύκαμπο - μπορεί και εντός Σαββατοκύριακου - θα συζητήσουμε όπως κάνουμε πάντα για να πάρουμε αποφάσεις».

Στη συνάντηση με τον υπουργό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αγροτών από την ανατολική, κεντρική και δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Μετά την συνάντηση ο υπουργός Αγροτικής σε δηλώσεις του τόνιζε: 

 

"Είχαμε μια διεξοδική και ζωηρή συζήτηση με εκπροσώπους του αγροτικού χώρου από όλη σχεδόν την Ελλάδα, σε μια περίοδο που αγροτικός κόσμος προσπαθεί να θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση, γιατί πάνω από όλα αυτό που προέχει είναι ο διάλογος, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν και στον αγροτικό χώρο. Έναν διάλογο στον οποίο προσκαλέσαμε τους αγρότες και πράγματι ανταποκρίθηκαν, έναν διάλογο που θα συνεχίσουμε.
Από τη δική μας πλευρά καταστήσαμε πιο σαφή και αυτά που έχουμε κάνει στον αγροτικό χώρο – από τις πληρωμές μέχρι τη διαχείριση των προγραμμάτων ανάπτυξης του αγροτικού χώρου – αλλά και αυτά που σχεδιάζουμε άμεσα τους επόμενους μήνες.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό τους, των αγροτών, πως θα κινητοποιηθούν και τι μορφές αγώνα θα επιλέξουν".

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle