Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
144

|

ΔΙΚΑΙΩΣΗ Μετά από 1.640 ημέρες για το Κλειστό Γήπεδο Ορχομενού. Οδοιπορικό

< 5 λεπτά
27.03.19 • 20:42
#Tags:

Έμοιαζε με άπιαστο όνειρο, κανείς δεν πίστευε όταν αρχίσαμε αυτόν τον μοναχικό αγώνα ότι θα μπορούσε να ευοδωθεί.

Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα, από τον Νοέμβριο του 2014 δεν σταματήσαμε να μετράμε ημέρες ντροπής και αδιαφορίας και να, μετά από 1.640 ημέρες ήρθε η δικαίωση.

Πράγματι πολλές οι ημέρες και οι μάχες που δώσαμε σε πολλά μέτωπα.

Ας θυμηθούμε ημερολογιακά το οδοιπορικό και τα κομβικά σημεία αυτής της υπόθεσης, της επισκευής του κλειστού γηπέδου Ορχομενού «Ολυμπιονίκης Ασώπιχος». (σ.σ. για όσους θέλουν λεπτομέρειες με τα ρεπορτάζ όλων αυτών των χρόνων ας κάνουν αναζήτηση στη ιστοσελίδα).

Νοέμβριος 2014 Βγαίνει στον αέρα η ιστοσελίδα με το όνομα του Ορχομένιου Ολυμπιονίκη Ασώπιχου www.asopichos.gr με το σκεπτικό να γίνει γνωστό ότι ο Ορχομενός πέρα από όλα τα άλλα ιστορικά στοιχεία διαθέτει και Ολυμπιονίκη που δεν είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό.

Σημαία της ιστοσελίδας γίνεται από τις πρώτες ημέρες η ανακατασκευή του κλειστού που πιστεύει ότι η δημοσιότητα θα δώσει λύσεις. Έχουν προηγηθεί προσπάθειες προς τις Αθλητικές αρχές από ανθρώπους του Αθλητισμού καθώς και ρεπορτάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Μέχρι τον Δεκέμβριο 2014 Προηγούνται ενημερώσεις στον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό για την κατάσταση του κλειστού γηπέδου Ορχομενού και παρατηρείται κινητικότητα εν όψει των Βουλευτικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015 από στελέχη της τότε Κυβέρνησης.

25 Ιανουαρίου 2015 Εκλογές και αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Ενημέρωση στον νέο ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό για το κλειστό του Ορχομενού. Επιβεβαιώνεται η θέληση και η χρηματοδότηση για το έργο.

4 Ιουνίου 2015 Μετά από σειρά δημοσιευμάτων και συζητήσεων έρχεται στον Ορχομενό ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός για αυτοψία στο κλειστό.

15 Ιουλίου 2015 Δηλώσεις του ΓΓΑ για την χρηματοδότηση του έργου.

Συναδινός 122 Σεπτεμβρίου 2015 Ο Δήμος Ορχομενού με δελτίο Τύπου αναγγέλλει την θέληση της ΓΓΑ για τη χρηματοδότηση του έργου.

16 Δεκεμβρίου 2015 Επιστολή του ΓΓΑ προς την ιστοσελίδα Ασώπιχος για την συμβολή της στο θέμα και διαβεβαίωση ότι το γήπεδο θα γίνει.

23 Δεκεμβρίου 2015 Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής επισκέπτεται τη Λιβαδειά και υπογράφει Σύμβαση για την επισκευή του κλειστού γηπέδου Ορχομενού ποσού 406.392 € αφού προηγουμένως ο ΓΓΑ έχει προετοιμάσει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για να γίνει πράξη.

C19 Απριλίου 2016 Δημοπρατείται το έργο.

25 Απριλίου 2016 Γίνεται η ανάθεση στον εργολάβο που αναλαμβάνει το έργο με έκπτωση και συνολικής αξίας 178.265,39€

13 Ιουλίου 2016 Υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο.

22 Σεπτεμβρίου 2016 Δίνεται η άδεια για τις εργασίες από την Πολεοδομία.

3 Νοεμβρίου 2016 Παράταση 73 ημερών για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι 22 Μαρτίου 2017.

επιστολή ΓΓΑ για κλειστό

23 Φεβρουαρίου 2017 Νέα παράταση 104 ημερών μέχρι 4 Ιουλίου 2017.

16 Ιουνίου 2017 Άρση διακοπής εργασιών και… την ίδια ημέρα

16 Ιουνίου 2017 Νέα παράταση εκτέλεσης του έργου για 66 ημέρες.

12 Δεκεμβρίου 2017 Νέα παράταση μέχρι 31 Μαΐου 2018. Το έργο έχει ολοκληρωθεί (πλην λεπτομερειών) και είναι έτοιμο στις 15 Δεκεμβρίου 2017. Η τελευταία παράταση παράδοσης του έργου – έως 31/5/218 – έγινε ώστε να ρυθμιστούν λεπτομέρειες για την αποταμίευση του ποσού και την εξόφληση του αναδόχου.

15 Δεκεμβρίου 2017 και μέχρι τα εγκαίνια, το γήπεδο είναι έτοιμο αλλά δεν εγκαινιάζεται και δεν λειτουργεί.

2 Απριλίου 2019 Εγκαίνια. Επιτέλους από τον Νοέμβριο του 2014 το γήπεδο είναι έτοιμο προς χρήση.

Αυτό είναι το χρονικό του κλειστού γηπέδου που για να εγκαινιαστεί πέρασε από 40 Κλειστό Ορχ3 1(και βάλε…) κύματα. Δημιουργήθηκαν εντάσεις, θίχτηκαν υπολήψεις, έγινε αντικείμενο μικροπολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης, ακούστηκαν πολλά μέχρι να μπορέσουν κάποιοι να χωνέψουν ότι πέρα από τα συμφέροντα υπάρχει και ανιδιοτελής προσφορά για κάτι που αγαπάς.

Από την πλευρά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιούλιο Συναδινό που με τιμά με τη φιλία του και απέδειξε ότι κρατά το λόγο του. Επίσης στον πρώην υφυπουργό Σταύρο Κοντονή και στον νυν υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη.

Τώρα, όταν κοπεί η κορδέλα και χαμηλώσουν τα φώτα των εγκαινίων, πρέπει να Ζαννιας Βασιλειάδης Συναδινός 1 1γίνει ο σχεδιασμός χρήσης του γηπέδου. Θα πρέπει πρώτα-πρώτα να το χρησιμοποιούν τα σχολεία, να γίνει πρόγραμμα χρήσης από Αθλητικούς Συλλόγους και στη συνέχεια να εξετάζεται η ορθολογική χρήση από άλλους φορείς για διάφορες εκδηλώσεις που πραγματικά θα φανεί πολύ χρήσιμο στην πράξη.

Βέβαια προέχει η φύλαξη και η συντήρηση. Είναι ευκαιρία να δοθεί μια θέση σε κάποιον Ορχομένιο για τη φύλαξη  και συντήρηση των αθλητικών και σχολικών χώρων σε αυτό το συγκρότημα.

Με την ελπίδα ότι παραδώσαμε ένα χρήσιμο έργο στον τόπο μας ας αντηχήσουν οι φωνές της νεολαίας… Μπάμπης Ζαννιάς

Κλειστό Ασώπιχος πρόσκληση εγκαινια 1

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle