Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
177

Δουβλίνο ΙΙ. Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει το μεταναστευτικό;

< 3 λεπτά
05.12.15 • 07:06
#Tags:

Δουβλίνο ΙΙ

Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει το μεταναστευτικό;

Θα μπορούσε, ίσως, σε μια νύχτα αλλά ο κανονισμός της ΕΕ Δουβλίνο ΙΙ (κανονισμός 343/2003) δεν το επιτρέπει!!!

Ο κανονισμός αυτός θεσπίζει ότι ο μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο από την Ευρωπαϊκή χώρα που εισέρχεται πρώτη φορά. Ορίζεται επίσης ότι ένα και μόνο κράτος-μέλος είναι υπεύθυνο για την εξέταση ασύλου.

Μέχρι να δοθεί άσυλο από χώρα-μέλος της ΕΕ, ο μετανάστης παραμένει στην χώρα πρώτης εισόδου (Ελλάδα). Αν εγκριθεί τότε θα μεταβεί στη χώρα που επιθυμεί. 

Η χώρα μας άνοιξε τα σύνορα και μεταναστεςλειτουργούσε ως δίοδος και όχι ως χώρα πρώτης υποδοχής, μη τηρώντας το Δουβλίνο ΙΙ. Αυτό μας διευκόλυνε διαφορετικά θα έπρεπε να παραμένουν εδώ όλοι όσοι εισέρχονται.

Η ΕΕ ενεργοποίησε το Δουβλίνο ΙΙ και έτσι ο Ευρωπαϊκός οργανισμός για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ (FRONTEX) είναι τον τελευταίο καιρό εδώ επιχειρώντας στο Αιγαίο. Τώρα θα είναι και στα χερσαία σύνορα (Ειδομένη).

Η ΕΕ μας στέλνει υλικοτεχνική βοήθεια και μας επιχορηγεί με 45 εκατ € για την κατασκευή υποδομών παραμονής των προσφύγων έως ότου τους δοθεί άσυλο και μεταβούν σε άλλη χώρα.

Μέχρι πότε;
Αυτό θα πάει τουλάχιστον ένα με ενάμιση έτος. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΕ, υπολογίζουν έως τότε να έχουν τελειώσει οι επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή εναντίον της ISIS και ή θα επιστρέψει τους μετανάστες στις χώρες τους ή θα δίνει άσυλο.

Και τι γίνεται;
Απλά θα υποχρεωθούμε να φτιάξουμε καταυλισμούς και να παραμένουν εδώ έως ότου…

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle