Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
97

Δρόμος θυσίας, μνήμης και τιμής για το Δίστομο

< 3 λεπτά
28.05.17 • 18:22
#Tags:

Παρά την βροχή εκατοντάδες δρομείς πήραν μέρος και τερμάτισαν στον 33ο Δρόμο Θυσίας Διστόμου, που διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο αγώνας 11,2 χλμ- γίνεται στην μνήμη των 228 σφαγιασθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944 και την τεχνική υποστήριξη έχουν ο Αθλητικός Σύλλογος ''Μεδεών'' και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Είναι άξιο να επισημανθεί ότι φέτος στους 6 πρώτους άνδρες και γυναίκες, οι 4 ήταν ''τοπικοί '' δρομείς- από Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, Αντίκυρα,Αλίαρτο και Ορχομενό- και οι άλλοι δυο ήταν από Στρατιωτικές Σχολές που και φέτος έδωσαν δυναμικό παρών.

Στο αγωνιστικό μέρος να τονίσουμε οτι ο Βαγγέλης Μαλιόγλου που είναι κάτοικος Άσπρων Σπιτιών κερδίζει τον αγώνα για 3η συνεχόμενη χρονιά και με νέο ρεκόρ διαδρομής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Στους άντρες, πρώτος ο Βαγ.Μαλιόγλου του Πανελληνίου ΓΣ (39.36.08), 2ος o Ιωάννης Ράπτης από τον Αντίκυρα Runing (43.17.40), και 3oς o Άγγελος Παναγιωτόπουλος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (43.36.45).

Στις γυναίκες πρώτη η Μαρία Καλαϊτζή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Σ.Ξ. (51.18.78), 2η η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου Πανελλήνιο Γ.Σ και 3η η Σπυριδούλα Παλάτζα των Αλιαρτίστας Runing.

Τα βραβεία στους άνδρες έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός και στις γυναίκες ο Πλωτάρχης (και δρομέας) του ΥΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ Αθανάσιος Μιχας μαζί με την Ολυμπιονίκη Κατερινα Θάνου.

Δρόμος θυσίας άνδρες 2017

Οι συμμετέχοντες από τις; Ένοπλες Δυνάμεις έφθασαν σχεδόν τους 300.Πολυπληθέστερη ήταν η συμμετοχή της Σχολής Τεχνικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με επικεφαλής τον ταξίαρχο διοικητή της κ. Φασούλα

Αξιο αναφοράς είναι επίσης ότι και φέτος, λόγω του διττού χαρακτήρα του Δρόμου - και αγωνιστικός και συμβολικός- συμμετείχαν και δυο πεζοπόροι : Ο Στάθης Σταθας από το Διστομο - συμμετέχει κάθε χρόνο- και ο Κωνσταντίνος Παγάνης από την Λιβαδειά που διήνυσαν την απόσταση από τον Καρακόλιθο στο Διστομο υπό βροχή, με ομπρέλα ο πρωτος και αδιάβροχο και ...γκλίτσα, ο δεύτερος (φωτο) : "Ήθελα να κάνω την διαδρομή για τους νεκρούς του Διστόμου και το έκανα, ας έβρεχε!", είπε στον τερματισμό ο κ Παγάνης (φωτογραφία), ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου και των παγωτών ''Εσπέρια''.

Δρόμος θυσίας 2017 β

Μετά την εκδήλωση ο Δήμος παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ και την Ολυμπιονίκη Κατερινα Θάνου

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle