Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
107

Δόθηκε τελικά παράταση για τις 100 δόσεις έως τέλος Ιουνίου. Αναμένεται και στους ΟΤΑ

< 2 λεπτά
26.05.15 • 06:58
#Tags:

Δόθηκε τελικά παράταση για τις 100 δόσεις έως τέλος Ιουνίου. Αναμένεται και στους ΟΤΑ

Οπως προανήγγειλε χθες το asopichos.gr δόθηκε τελικά η παράταση στη ρύθμιση 100 δόσεων. Την παράταση κατά ένα μήνα, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη .

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αύξησης της συμμετοχής των οφειλετών στη ρύθμιση .

ευρωΑυτή η εξέλιξη θα πρέπει να συμπαρασύρει και τους άλλους οργανισμούς και, όπως έγινε μέχρι τώρα, να δώσουν επίσης παράταση κατά ένα μήνα στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Στους ΟΤΑ Α και Β βαθμού ήταν επίσης μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών και αυτό θα διευκόλυνε από την μία τους πολίτες αλλά και τους ΟΤΑ να εισπράξουν και να έχουν έσοδα από περιπτώσεις που ήταν χαμένες.

 

Τις τελευταίες μέρες η συμμετοχή των οφειλετών στη ρύθμιση έχει αυξηθεί σημαντικά και ανέρχεται στις 25.000 ημερησίως με αποτέλεσμα το σύνολο των αιτήσεων ένταξης σε αυτήν να υπερβαίνει τις 600.000 και το ρυθμιζόμενο ποσό τα 3,5 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό το δημόσιο έχει εισπράξει περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ, γεγονός που συνέβαλε στη ενίσχυση των δημοσίων εσόδων το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου.

Η παράταση της προθεσμίας, αφενός θα διευκολύνει τους οφειλέτες που δεν έχουν υπαχθεί έως τώρα, να το κάνουν, αφετέρου θα συμβάλει στην διατήρηση των υψηλών ρυθμών αύξησης των κρατικών εσόδων.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle