Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
216

Εγκαινιάστηκε ο παιδικός σταθμός Ακραιφνίου

< 5 λεπτά
28.02.18 • 07:37
#Tags:

Το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2018 μια δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Ορχομενού έγινε πραγματικότητα. Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ακραιφνίου με τον διακριτικό τίτλο «τα γλυκά πειραχτήρια», καθ΄ όλα πανέτοιμος, δέχθηκε τις ευλογίες της εκκλησίας και τις ευχές όλων μας στην επίσημη πρώτη της λειτουργίας του.

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Ορχομενού και προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανου, να πρωτοστατήσει στην τελετή έναρξης του σταθμού. Μαζί με τους κληρικούς της ΔΕ Ακραιφνίου ευλόγησε τους παριστάμενους, τους χώρους του κουκλίστικου χώρου αλλά και έδειξε την μεγάλη αδυναμία του στα παιδιά που δέχθηκε στην αγκαλιά του με έκδηλη χαρά.

Το όνειρο δεκαετιών των κατοίκων του Ακραιφνίου επιτέλους υλοποιήθηκε. Για να γίνει αυτό όμως χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες και βούληση, πρώτα από όλους, από τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Υπερήφανο, τον Αντιδήμαρχο ΔΕ Ακραιφνίας κ. Γιάννη Φουρτάκα και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ακραιφνίου κ. Αλέξανδρο Βασιλείου. Οι υπηρεσίες του Δήμου προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το διώροφο κτήριο «Καλαμάτα», δωρεά στην ΤΚ Ακραιφνίου, να αλλάξει χρήση, να διαμορφωθεί σύμφωνα με τον πρόσφατα εκδοθέντα νόμο για τους παιδικούς σταθμούς, να αδειοδοτηθεί και σε χρόνο ρεκόρ να είναι έτοιμο να υποδεχθεί «τα γλυκά πειραχτήρια».

Παιδικος Ακραίφνιο 2Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συνεισφορά της εταιρείας Protergia της Μυτιληναίος Α.Ε. που διέθεσε 50.000 ευρώ περίπου στην ανακατασκευή του κτηρίου στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Ορχομενού με την εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται. Την εταιρεία εκπροσώπησε η κα Γεωργία Τζομπανίδου Υπεύθυνη Προώθησης Ανάπτυξης Έργων ΑΠΕ της Μυτιληναίος Α.Ε.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει επίσης στην υπεύθυνη του σταθμού, νηπιαγωγό κα Αδαμαντία-Σοφία Αναγνωστοπούλου που δεν τσιγκουνεύτηκε τον χρόνο και το ταλέντο της για να διακοσμήσει, να στολίσει και να μετατρέψει τους εσωτερικούς χώρους ώστε να αποκτήσουν οικογενειακή ζεστασιά και θαλπωρή, ένα μικρό δείγμα της αγάπης της για τα παιδιά.

Μετά την τελετή ο Μητροπολίτης ευχήθηκε «ο χώρος αυτός να είναι μια ζεστή φωλιά για τα παιδιά του χωριού μας, να δίνει βιώματα μέσα από την υγιή παράδοση και τις καταβολές μας τις χριστιανικές και τις ελληνικές ώστε να δώσουμε στα παιδιά μας αυτά που πρέπει και αύριο που θα μεγαλώσουν και θα αντιμετωπίσουν τα αδιέξοδα της ζωής να έχουν αντισώματα πνευματικά».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε την εταιρεία Μυτηλιναίος Α.Ε. και ιδιαίτερα την κα Τζομπανίδου που οι θετικές της εισηγήσεις ήταν η φωνή του Δήμου Ορχομενού τόνισε πως «η χαρά δεν είναι μόνο δική μου αλλά και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου που ομόφωνα αποφάσισε για τη δημιουργία μιας ακόμα εκπαιδευτικής δομής στο Ακραίφνιο. Είναι μια ενέργεια που αποδεικνύει στους δημότες της Ακραιφνίας πως είμαστε δίπλα τους και πως θεωρούμε την Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας απαραίτητη στον Δήμο Ορχομενού. Το μάτι της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι και στο Ακραίφνιο και στο Κόκκινο Παιδικος Ακραίφνιο 1και στο Κάστρο όπως είναι και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες, γιατί πιστεύουμε πως όταν είμαστε όλοι μαζί ο Δήμος είναι πιο δημιουργικός, πιο διεκδικητικός και με μεγαλύτερους στόχους. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς γιατί όπως με πληροφόρησε η υπεύθυνη του σταθμού βρήκε μια ζεστασιά από όλους, που σημαίνει πως όλοι οι κάτοικοι του χωριού αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και σ΄ εμάς δίνει τη δύναμη να είμαστε εδώ κοντά σε σας και τα παιδιά σας».

Η εκπρόσωπος της εταιρείας κα Τζομπανίδου στο σύντομο χαιρετισμό της μετέφερε την ιδιαίτερη χαρά που νοιώθει η ίδια αλλά και η Μυτηλιναίος Α.Ε. που συνέβαλλε στη δημιουργία αυτού του θαυμάσιου χώρου για τα παιδιά και μέσα από την άριστη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται. Τέλος ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Ακραιφνίου κ. Βασιλείου, φανερά συγκινημένος, είπε πως αυτό ήταν ένα όνειρο ζωής για τους δημότες και πως το μόνο που θέλει είναι να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που βοήθησαν στην πραγματοποίησή του.

Μετά από τους γεμάτους θέρμη χαιρετισμούς οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του σταθμού αλλά και στον ξενώνα του πρώτου ορόφου και η γιορτή ολοκληρώθηκε με κεράσματα και αναψυκτικά από τον Δήμο Ορχομενού

Μαζί με τους γονείς και τα παιδιά τους βρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή. Ο πρόεδρος του ΔΣ, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι από όλες σχεδόν τις παρατάξεις του συμβουλίου, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, τοπικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ορχομενού αλλά και πολλοί απλοί δημότες της ΔΕ Ακραιφνίας, γεγονός που έδειξε πόσο σημαντική ήταν για όλους η δημιουργία και λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Ακραιφνίου.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle