Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
313

Εθελοντικές δραστηριότητες στη Βοιωτία

< 3 λεπτά
04.04.17 • 14:38
#Tags:

Εθελοντικές παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της εξόρμησης Let's do it Greece Όπως ήταν φυσικό τέτοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας δείχνοντας έμπραγια τκτα την αγάπη των Βοιωτών για το περιβάλλον.

Λιβαδειά

Στη Λιβαδειά εθελοντές κάθε ηλικίας, γονείς με τα παιδιά τους και δάσκαλοι με τους μαθητές τους, έδωσαν δυναμικό παρών στο κάλεσμα των Levadistas για συμμετοχή στην πανελλαδική περιβαλλοντική καμπάνια.

Ως Levadistas, πιστοί στο ραντεβού για τρίτη συνεχή χρονιά, συνεργαστήκαμε με συμπολίτες μας και φορείς με σκοπό την αναβάθμιση ενός από τους ομορφότερους χώρους πρασίνου της πόλης μας, το παρκάκι δίπλα στο ποτάμι της Έρκυνας, μεταξύ των οδών Αισχύλου και Ρούμελης.

Μαζεύτηκαν σκουπίδια και ξερά χόρτα, φυτεύτηκαν λουλούδια, ενώ %ce%bb%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%82φρεσκαρίστηκε ένα μεγάλο κομμάτι του πάρκου για να αποτελέσει ξανά πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας αλλά και το ενδιαφέρον των φορέων του τόπου, μας δείχνουν τι είμαστε ικανοί να καταφέρουμε όταν αναλαμβάνουμε την ατομική και συλλογική μας ευθύνη. Είναι αναγκαία η συνέχιση του έργου μας σε αυτό το χώρο, καθώς μια ημέρα δεν φτάνει για να διατηρήσουμε αυτό το υπέροχο πάρκο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Αντιπεριφερειάρχη Κα Φανή Παπαθωμά της Π.Ε. Βοιωτίας καθώς και όλη την Περιφερειακή Αρχή του Ν. Βοιωτίας για το ενδιαφέρον αλλά και την υποστήριξη με υλικά και άλλα μέσα, καθώς και να τους καλωσορίσουμε στην οικογένεια του Let’s do it Greece μιας και η δράση αυτή μας άνοιξε την «όρεξη» για νέες παρεμβάσεις.

Θήβα

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε στην εθελοντική δράση καθαρισμού “Let’s do it Greece”, διοργανώνοντας δράσεις στις Δημοτικές Ενότητες Θήβας και Θίσβης, με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και να ενισχύσει την αξία του εθελοντισμού.

Στη Θήβα, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και σε διάφορα σημεία του Δάσους Μοσχοποδίου, όπου είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης απορριμμάτων, με τη συμμετοχή δημοτών, μαθητών σχολείων και μελών συλλόγων. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι : Κυνηγετικός Σύλλογος Θήβας, Δ' ΚΟΣΕ Θηροφυλακή, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως, Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Θηβαίων, Σύλλογος οι Φίλοι του Βιβλίου, ΑΟ “η Θήβα”, Ποδηλάτες Θήβας, Σύλλογος Δρομέων Υγείας & Μαραθωνοδρόμων Θήβας, Γ.Σ. Πίνδαρος, 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας, 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θήβας, 5ο, 7ο & 8ο Δημοτικά Σχολεία Θήβας, Παιδικός Σταθμός “Πορτοκάλι”.

%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b8%ce%ae%ce%b2%ce%b1Στη Δ.Ε. Θίσβης, η Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλυκής “ Η Αργώ” πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Αλυκής.

Δυναμικό παρόν στη δράση έδωσε και η ομάδα “Thalassa diving center” Χαλκίδας, οι έμπειροι δύτες της οποίας, βούτηξαν και ανέσυραν από το βυθό της θάλασσας, δυστυχώς, πολλά απορρίμματα όπως μπουκάλια, ρόδες κ.α.

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι πολίτες που μολύνουν με αυτό τον τρόπο το βυθό, λύπησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά έδωσε πολύ μεγαλύτερη αξία στη δράση “Let's do it” και στην αξία προστασίας του περιβάλλοντος.

Δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις εδώ :http://ethelontesthivas.blogspot.gr/2017/04/m-lets-do-it-greece-2017.html#more

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle