Asopichos Logo
23-04-2024
Asopichos Logo
142

«Εκείνη τη μέρα»

< 5 λεπτά
12.09.15 • 18:43
#Tags:

«Εκείνη τη μέρα» Ν.Λεχέιν Εκδόσεις Κέδρος 2014 σελ. 776

Εκείνη η μέρα, η 9η Σεπτεμβρίου 1919, ήταν γεμάτη ήττες , γεμάτη απόγνωση, αλλά και γεμάτη ελπίδα.
Ένα βιβλίο για τις φυλετικές διακρίσεις, ένα πολιτικό, κοινωνικό και αστυνομικό μυθιστόρημα.

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στις σελίδες του asopichos.gr τον νέο μας συνεργάτη Κώστα Τραχανά ενός ανθρώπου που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο βιβλίο.
Επί 26 χρόνια, γράφει και παρουσιάζει βιβλία σε εφημερίδες περιοδικά και blog ενώ διοργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων, ταινιών και ντοκιμαντέρ.
Διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες με 5.800 βιβλία κυρίως ξένης αλλά και ελληνικής λογοτεχνίας.

Μεστή, περιεκτική και απόλυτα κατανοητή η γραφή του Κώστα Τραχανά. Διακρίνεται και ξεχωρίζει για την δυνατή περιγραφικότητα, το συναίσθημα και τον χειρισμό της γλώσσας προσφέροντας στον αναγνώστη του, πλήρη κατανόηση του βιβλίου που παρουσιάζει, εισχωρώντας στα κίνητρα και τους στόχους του συγγραφέα.
Πραγματικά είναι τιμή μας η συνεργασία του.

Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς

Βοστώνη, 9 Σεπτεμβρίου 1919. Η Βοστώνη, η Αθήνα της Αμερικής. Η γενέτειρα της αμερικανικής επανάστασης και δύο προέδρων, η πόλη με τα περισσότερα πανεπιστήμια από οποιαδήποτε άλλη στη χώρα .
Ένας τρομερός εφιάλτης είχε πάρει σάρκα και οστά. Η πόλη καταστρεφόταν τούβλο τούβλο…
Οι δημότες καταστρέφουν την πόλη τους , ο δήμαρχος Α.Πίτερς παρακολουθεί από απόσταση ,ακούγονται πολεμικές ιαχές, ξαφνικοί πυροβολισμοί και ένα διαρκές σπάσιμο τζαμιών. Αρκετοί Εκεινη την ημέρα βιβλίονεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.
Οι περισσότεροι αστυνομικοί της Βοστώνης απέχουν από τα καθήκοντά τους, βρίσκονται σε απεργία για οικονομικούς λόγους.
Η Βοστόνη καίγεται .Ολόκληρη η πόλη καταρρέει.
Ο λευκός συνδικαλιστής αστυφύλακας Ντάνι Κόφλιν ,αν και ήταν διώκτης αναρχικών και κομμουνιστών ,τώρα είναι με το πλευρό των 1400 απεργών αστυφυλάκων, οι οποίοι δεν παρεμποδίζουν τον όχλο που έχει εξεγερθεί.
Ο πατέρας του Ντάνι, Τόμας Κόφλιν και ο αδελφός του Κόνορ Κόφλιν, είναι με την πλευρά της τάξης ,της δημοκρατίας και της εξουσίας. Η τάξη θα πρέπει να αποκατασταθεί έστω και με την βία. Η πολιτικοφυλακή και ο στρατός αναλαμβάνουν να επιβάλλουν την τάξη.…
Οι αγώνες των απεργών αστυφυλάκων της Βοστώνης δεν πήγαν χαμένοι, αλλά είχαν μεγάλο κόστος.
Εκείνη η μέρα, η 9η Σεπτεμβρίου 1919, ήταν γεμάτη ήττες , γεμάτη απόγνωση, αλλά και γεμάτη ελπίδα.
Η οικογένεια του Τόμας Κόφλιν θα πληρώσει ένα πραγματικό τίμημα…

Ντενις Λεχειν συγγραφεας

Ο συγγραφέας Ντένις Λεχέιν

Ο μαύρος Λούθερ Λόρενς , δολοφονεί ένα αφεντικό του εγκλήματος στην Τάλσα, θα αφήσει την γυναίκα του με ένα παιδί στην κοιλιά και θα καταφύγει στη Βοστώνη. Εκεί θα βρει δουλειά στην οικογένεια του Τόμας Κόφλιν. Ο Λούθερ Λόρενς που θα έπρεπε να είχε γίνει μεγάλος παίκτης του μπέιζμπολ ,θα σώσει δυο φορές τη ζωή του αστυφύλακα Ντάνι…
Μέσα από τη ζωή των δυο κεντρικών ηρώων του Ντάνι και του Λούθερ ξεδιπλώνονται κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την Αμερική. Είναι η εποχή που στα γήπεδα του μπέιζμπολ μεσουρανεί ο θρυλικός Μπέιμπ Ρουθ.
Τέλος του Α Παγκοσμίου Πολέμου , μια εποχή μεγάλων αναταραχών και μεταβάσεων. Όλος ο κόσμος βράζει. Οι αναρχικοί ρίχνουν βόμβες στις χώρες τους, οι λαοί πεθαίνουν στα χαρακώματα και στις πορείες έξω από τα εργοστάσια, ο Λένιν κάνει επανάσταση στη Ρωσία.
Στην Αμερική αναπτύσσεται το συνδικαλιστικό κίνημα, συγκρούσεις εργατών και Κεφαλαίου, αγώνες για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών , φόβος για την επικράτηση του κομμουνισμού.

Ένα βιβλίο για τις φυλετικές διακρίσεις , ένα πολιτικό , κοινωνικό και αστυνομικό μυθιστόρημα. Διαβάστε το .

Ο Ντένις Λεχέιν γεννήθηκε στη Βοστώνη το 1965. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων στις ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 11 μυθιστορήματα .Βιβλία του έχουν μεταφερθεί με επιτυχία στον κινηματογράφο , όπως το «Σκοτεινό ποτάμι» .Άλλα έργα του είναι «Το νησί των καταραμένων» , «Ένα μίλι δρόμος στο σεληνόφωτο» κ.α.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle