Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
186

|

Εκλογικές συνεργασίες και «συνεργασίες»

< 3 λεπτά
17.05.19 • 19:14
#Tags:

Μπήκαμε λοιπόν στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Τα διαδικαστικά με τους συνδυασμούς ολοκληρώθηκαν, «έκλεισαν» τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους, debate, συνεντεύξεις, εγκαινιάστηκαν εκλογικά κέντρα και τώρα απέμειναν οι κεντρικές ομιλίες.

Οι πολίτες έχουν εξάγει τα συμπεράσματά τους. Ας μη γελιόμαστε όλοι έχουμε κατασταλάξει και φυσικά την αλήθεια πλέον θα την ξέρουν μόνο η ψυχή μας και η … κάλπη.

Εκατοντάδες υποψήφιοι παρελαύνουν καθημερινώς από το FB, από εφημερίδες, site, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καφενεία και βέβαια στα σταθερά και κινητά μας τηλέφωνα.

Έχουν λεχθεί πάρα πολλά, έχουν δοθεί πολλές υποσχέσεις και φυσικά υπάρχει μπόλικο παρασκήνιο σε κάθε συνδυασμό έναντι των  άλλων.

Έχει πολωθεί, είναι αλήθεια, αρκετά το κλίμα.

Ο πολιτικός πολιτισμός μπορεί να αναζητείται από πολλούς, να υπάρχει φαινομενικά αλλά εκλείπει ουσιαστικά.

Όλα καλά μέχρι εδώ (φαινομενικά).

Η επόμενη μέρα

Το ζητούμενο είναι η επόμενη ημέρα, οι συνεργασίες, που όπως έχουμε γράψει σε παλιότερο κείμενο, έχουν ξεκινήσει σχεδόν πριν από τον καταρτισμό συνδυασμών! Ναι, κι αυτό έγινε για να υπάρξει το μπαλαντέρ…

Ποιο είναι το μπαλαντέρ; Εκείνος-οι που θα μετατρέψει τις φιλοδοξίες του για να είναι πάντα στο προσκήνιο, να ελέγχει πολιτικούς χώρους, να μαγειρεύει αποφάσεις με στόχο οφέλη στο μέλλον.

Θεμιτό; Ως ένα μεγάλο βαθμό, ναι. Πολιτικό παιχνίδι είναι άλλωστε και ας το παίξουν καθαρά (;) όλοι.

Αθέμιτο είναι να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας θεωρούν… ιθαγενείς. Να διαδίδουν με τα παπαγαλάκια τους ότι τα έχουν σπάσει με κάποιους ομοϊδεάτες (; και όχι μόνο) και γι αυτό, τάχα, έχουν λόγο να κινούν τα νήματα ακόμη και σε άλλους συνδυασμούς! Και, βεβαίως, πως το ανέχονται-δέχονται αυτό κάποιοι...;

Κι αυτό γιατί μπορεί (!) να συμβαίνει;

Ας όψεται η απλή αναλογική με την οποία σχεδόν κανείς σε όλη την επικράτεια δεν θα πάρει την πλειοψηφία. Διάβασε Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Επομένως χρειάζονται συνεργασίες. Συνεργασίες που θα είναι έντιμες στην κατεύθυνση του κοινού καλού, προς όφελος των πολιτών.

Θα γίνει αυτό άραγε ή θα γίνουν στη βάση του παζαριού, τι σου δίνω τι μου δίνεις;

Υπάρχει βέβαια και άλλη μια παράμετρος. Ο δεύτερος με τον τρίτο συνδυασμό ενδέχεται να συμπληρώνουν την πλειοψηφία των εδρών (εδώ είναι τα πολιτικά, στρατηγικά παιχνίδια). Οπότε εσύ που ψήφισες την πρώτη παράταξη που ενδέχεται να εκλέξει Δήμαρχο της αρεσκείας σου, δεν θα μπορεί, να ασκήσει εξουσία…  διάβασε Οι αλλαγές στη λειτουργία του Δήμου με τον «Κλεισθένη»

Και πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν όλα αυτά;

Με συγκλήσεις και καθαρές προγραμματικές συνεργασίες οι οποίες θα γίνουν γνωστές στο εκλογικό σώμα και όχι κάτω από το τραπέζι.

Όλα αυτά θα τα δούμε και στην πράξη.

Η ώρα της κάλπης έφτασε και θα πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε αυτούς που πιστεύουμε ότι θα μας εκπροσωπήσουν καλύτερα.

Την πρώτη Κυριακή θα κριθεί ποιους θα βάλουμε στο Δημαρχείο, την δεύτερη ποιος θα βάλει τον τίτλο Δήμαρχος δίπλα στο όνομά του.

Καλή ψήφο

ΛΟΓΚΟ Α 1

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle