Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
89

Ενίσχυση των οικογενειών με νεογέννητα από την Περιφέρεια Στ Ελλάδας. Αιτήσεις, προϋποθέσεις

< 2 λεπτά
24.04.18 • 19:09
#Tags:

Την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με νεογέννητα τέκνα, για την αγορά βρεφικών ειδών ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της δράσης "φροντιΖΩ" που πραγματοποιεί η Περιφέρεια με χορηγία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Μπακογιάννης, ενημέρωσε για τη νέα πρωτοβουλία της Περιφέρειας, που εντάσσεται στη δομή πρόνοιας "Γέφυρα", η οποία προβλέπει την ενίσχυση με κουπόνια αγορών (voucher) αξίας 120 ευρώ, των οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ΦροντιΖΩακραίας φτώχειας, με στόχο την πρόσβαση τους σε είδη βρεφικής φροντίδας.

Πρόκειται για ακόμη μία δράση για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την υλοποίηση του σχεδιασμού της Περιφέρειας για την παροχή πρόνοιας σε όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας που έχουν ανάγκη.

Δικαίωμα αίτησης για την παροχή της ενίσχυσης έχουν οι οικογένειες των τέκνων που γεννήθηκαν από την 1/1/2017 έως την 24/4/2018, διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων διαρκεί 32 ημέρες (από 24/04/2018 έως 25/05/2018)

«Όταν στην Στερεά Ελλάδα δημιουργήσαμε την "Γέφυρα", βάλαμε στοίχημα με τους ίδιους τους εαυτούς μας να γίνουμε από εκείνους που καθημερινά θα αφαιρούν από την λίστα οικογένειες που δεν απολαμβάνουν όσα πρέπει. Βάλαμε και ένα άλλο στοίχημα. Να αντιμετωπίσουμε ένα εθνικό μας πρόβλημα, την υπογεννητικότητα από την οποία η Στερεά Ελλάδα έχει πληγεί. Αρκεί να πω ότι μόνο από το 2015 έως το 2016 χάσαμε ένα ολόκληρο χωριό 2.000 ανθρώπων. Έτσι ξεκίνησε μία σειρά δράσεων στήριξής των οικογενειών που έχουν ανάγκη και που πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα της υπογεννητικότητας. Αυτή είναι ακόμη μια δράση που μπορεί να προσφέρει ένα χαμόγελο ανακούφισης σε αυτές τις οικογένειες και αυτό μας κάνει υπερήφανούς» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Εδώ θα βρείτε τις πληροφορίες για τους δικαιούχους και τις αιτήσεις χορήγησης.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle