Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
95

Ενίσχυση 120 εκατ ευρώ για την ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

< 2 λεπτά
02.05.17 • 19:19
#Tags:

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  χρηματοδοτεί με 120.000.000€ πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων.

Στόχος του προγράμματος είναι να γίνουν τα προϊόντα πιο ελκυστικά στον καταναλωτή, η ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, η διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και η προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Η δημόσια ενίσχυση της πρόσκλησης ανέρχεται σε 120.000.000€ (εκατόν είκοσι εκατομμύρια ευρώ) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα όρια του αιτούμενου προϋπολογισμού των αιτήσεων στήριξης ανέρχονται από 600 χιλ. € έως 5 εκ. €, ενώ τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 40% έως και 75% του αιτούμενου προϋπολογισμού της αίτησης. Τα ποσοστά αυτά προσαυξάνονται άπαξ κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, υπό τον όρο ότι η ανώτατη συνδυασμένη στήριξη δεν υπερβαίνει το 90%, στην περίπτωση δράσεων που συνδέονται με συγχωνεύσεις οργανώσεων παραγωγών.

Η αίτηση στήριξης μπορεί να αφορά σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους επιλέξιμους κλάδους:

α) Κρέας – πουλερικά – κουνέλια, β) Γάλα, γ) Αυγά, δ) Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα, ε) Ζωοτροφές, στ) Δημητριακά, ζ) Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων), η) Οίνος, θ) Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί, ι) Άνθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων), ια) Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά, ιβ) Σπόροι & Πολλαπλασιαστικό Υλικό, ιγ) Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle