Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
70

Ενημέρωση για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

< 2 λεπτά
08.05.17 • 18:09
#Tags:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στη Χαλκίδα η εκδήλωση για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ), την οποία διοργάνωσε ο Περιφερειακός Φο. .Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδεας.

Στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέπτυξαν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων καθώς και τον τρόπο σύνταξης των ετήσιων εκθέσεων αποβλήτων.

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο στη διαχείριση των αποβλήτων σε όλα τα στάδια. (παραγωγή, επεξεργασία & διάθεση)

Αποτελεί και μια υποχρέωση της χώρας μας στην εναρμόνιση με την Κοινοτική νομοθεσία, ειδικά μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων.

Η υποχρέωση για τήρηση έγκυρων & διασταυρωμένων στοιχείων και η δυνατότητα της Πολιτείας να παρακολουθεί με σύγχρονο και αδιάβλητο τρόπο την πορεία των αποβλήτων, εισφέρει στο μέγιστο στόχο, που είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν στελέχη και προσωπικό, με καθήκοντα σχετιζόμενα με την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, σε δραστηριότητες των οποίων η κατασκευή ή/και λειτουργία συνεπάγεται την παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων (όπως, συλλογή-μεταφορά, επεξεργασία), στελέχη των Ο.Τ.Α. που είναι επιφορτισμένα με θέματα διαχείρισης αποβλήτων καθώς και στελέχη για την ηλεκτρονική σύνταξη και υποβολή των ετήσιων εκθέσεων αποβλήτων στο ΗΜΑ.

Ο Περιφερειακός Φο. .Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε θα συνεχίζει να παίρνει πρωτοβουλίες για θέματα που σχετίζονται με την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle