Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
117

Εντός Δεκεμβρίου εξοφλούνται και αποζημιώσεις αγροτών προηγούμενων χρόνων

< 2 λεπτά
17.12.15 • 18:18
#Tags:

Εντός Δεκεμβρίου εξοφλούνται και αποζημιώσεις αγροτών προηγούμενων χρόνων

Την πληρωμή στους αγρότες των παλαιών εκκρεμοτήτων από το 2008 έως το 2014 ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στο περιθώριο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥπΑΑΤ με αντιπροσωπεία παραγωγών από την Αιτωλοακαρνανία, με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου και Μαρίας Αποστολου παραγωγοίΤριανταφύλλου και του Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργου Αποστολάκη.

«Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της βασικής ενίσχυσης, εντός των ημερών οι αγρότες θα πληρωθούν όλες τις παλιές οφειλές που υπήρχαν ακόμα και από το 2008 μέχρι και το 2014.
Βρήκαμε πολλά προβλήματα και προσπαθήσαμε να βάλουμε σε σειρά τις παλιές πληρωμές και να νοικοκυρέψουμε τη διαδικασία. Έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι αγρότες θα πληρωθούν και οφειλές παλαιότερων ετών της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αποστόλου.

Κατά την συνάντηση οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν στον Υπουργό το θέμα του αποκλεισμού μερικών παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας από την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης του έτους 2015 λόγω των ελέγχων τηλεπισκόπισης και ζήτησαν την άμεση εξέταση των ενστάσεών τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι όπου τα αποτελέσματα της τηλεπισκόπησης δεν μπορούν να ερμηνευτούν, το ΥπΑΑΤ και συγκεκριμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ θα διενεργήσουν επιτόπιο έλεγχο, ενώ τόνισε πως η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία της Ε.Ε.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle