Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
97

Εξάρθρωση σπείρας που δρούσε σε Βοιωτία - Εύβοια με λεία πάνω από 57.000€

< 2 λεπτά
05.10.19 • 21:14
#Tags:

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς, εγκληματική ομάδα Ελλήνων, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας.
Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία και των τεσσάρων μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 52, 31, 29 & 15 ετών, ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για την έκδοση σχετικών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αστυνομίας, εντοπίσθηκαν στις 03-10-2019, στη Θήβα ο 31χρονος και βραδινές ώρες στη Χαλκίδα ο 52χρονος και συνελήφθησαν.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους και είχε ιεραρχική δομή, με τον αρχηγικό ρόλο σε αυτή να ανήκει στον 29χρονο, ο οποίος «στρατολόγησε» τα υπόλοιπα μέλη και ήταν υπεύθυνος για τη συνολική δράση της ομάδας.
Συγκεκριμένα, ήταν υπεύθυνος για τους υποψήφιους «στόχους» τους, για τους οποίους προτιμούσε να δρουν πρωινές ώρες, που απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες αυτών, ενώ συγκέντρωνε τη λεία που αποκόμιζαν και αναλάμβανε τη διαχωρισμό αυτής στα μέλη, καθώς και την περαιτέρω προώθηση της και ειδικότερα όσο αφορά στα αφαιρεθέντα κοσμήματα, σε περιοχές της Αττικής, με σκοπό την προσκόμιση οικονομικού οφέλους.
Για τη διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους, χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» και χώρο συλλογής και απόκρυψης της λείας τους, τον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, ενώ για τις μετακινήσεις τους, την κατόπτευση των οικιών, τη μεταφορά των κλοπιμαίων κ.α., χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 28-07 έως και 21-09-2019, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά (18) κλοπών – διαρρήξεων και (2) αποπειρών κλοπών, σε οικίες, εξοχικές κατοικίες, αποθήκη και γραφεία, καθώς και σε μία περίπτωση φθοράς σε εξοχική κατοικία, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας (Δροσιά, Φάρος Αυλίδας, Παραλία Αυλίδας, Βαθύ Αυλίδας, Άγιος Μηνάς).
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά έγγραφα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (57.000) ευρώ.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle