Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
175

Εξαρθρώθηκε σπείρα σεσημασμένων

< 3 λεπτά
10.07.15 • 09:12
#Tags:

Εξαρθρώθηκε σπείρα σεσημασμένων

Εγκληματική ομάδα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος οδηγού ταξί στον Ασπρόπυργο Αττικής, καθώς επίσης και σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.

Οι συλλήψεις των τεσσάρων (4) μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 32, 24, 21 και 18 ετών αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν προχθές (08-07-2015) το πρωί στην περιοχή της Ριτσώνας Δροσιάς Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την συνδρομή αστυνομικών της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.

Η σύλληψη του πέμπτου μέλους, ηλικίας 17 ετών, πραγματοποιήθηκε χθες (09-07-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή στην παράνομη δράση της εγκληματικής σπείρας του 17χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι διότι την 05-06-2015 είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου.

κλεμενο ταξιΌπως διαπιστώθηκε, δύο από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα ο 24χρονος και ο 17χρονος, διέπραξαν προχθές, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ληστεία σε βάρος 58χρονου ημεδαπού, οδηγού ταξί, σε περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής.

Ειδικότερα, οι δράστες αφαίρεσαν από τον 58χρονο το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ, όπως επίσης και το προαναφερόμενο όχημα, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο προχθές το απόγευμα πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις συλληφθέντες (24χρονος, 21χρονος και 18χρονος), είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες.

Στη σπείρα εντάχθηκαν στην συνέχεια ο 32χρονος, μετά την αποφυλάκιση του την 29-06-2015 από το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, όπου ήταν έγκλειστος εκτίοντας ποινή φυλάκισης για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, όπως επίσης και ο 17χρονος, μετά την διαφυγή του από το προαναφερόμενο Ίδρυμα Ανηλίκων.

Πιο αναλυτικά τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 08-05 έως και 08-07-2015 ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε τουλάχιστον έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, από οικίες σε περιοχές της Δροσιάς Ευβοίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας (Λουκίσια, Μύτικας και Έξω Παναγίτσα), ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (12.000) ευρώ.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle