Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
112

Εξοδα κηδείας και σε μη Χριστιανούς από τον ΟΓΑ

< 2 λεπτά
29.03.16 • 07:39
#Tags:

Καθορίστηκαν με κοινή Υπουργική Απόφαση τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να αποδοθεί η δαπάνη των εξόδων κηδείας, σε περιπτώσεις ταφής-κηδείας ασφαλισμένων ή συνταξιούχων του ΟΓΑ, που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων και πολιτιστικών χαρακτηριστικών, δεν γίνεται χρήση γραφείου τελετών, για την τελετή της κηδείας (Μοναχοί του Αγίου Όρους, Μουσουλμάνοι, μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας).

Ειδικότερα, αντί του τιμολογίου του γραφείου τελετών ή των αποδείξεων παροχής
υπηρεσιών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν, κατά περίπτωση, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Κηδεια1. Βεβαίωση της αρμόδιας Μουφτείας ή της Ισραηλιτικής Κοινότητας ή της Ιεράς
Μονής του Αγίου Όρους, από την οποία να προκύπτει η τέλεση της κηδείας και το
ποσό της δαπάνης και
2. Όπου απαιτείται, διπλότυπο είσπραξης τελών χαρτοσήμου της οικείας ΔΟΥ, επί
του συνόλου της βεβαιωθείσας δαπάνης.

Η απόφαση αυτή έχει εφαρμογή και για τις εκκρεμείς αιτήσεις χορήγησης εξόδων κηδείας,  η εκκαθάριση των οποίων εκκρεμούσε λόγω μη υποβολής πρωτοτύπου τιμολογίου ή δελτίου παροχής υπηρεσιών.

Με την έκδοση της υπουργικής αυτής απόφασης, διευθετήθηκε ένα θέμα που δημιουργήθηκε το έτος 2014, μετά την καθιέρωση, του πρωτότυπου τιμολογίου
γραφείου τελετών, ως απαραίτητου δικαιολογητικού για την απόδοση εξόδων
κηδείας από τον ΟΓΑ και θα γίνει απόδοση της σχετικής δαπάνης σε εκατοντάδες δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle