Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
69

Επίδειξη Γκόλμπολ. Ψυχικό μεγαλείο, μάθημα ζωής

< 3 λεπτά
15.12.18 • 05:26
#Tags:

Ο Δήμος Λεβαδέων, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τα Οικοτροφεία Αίας, Δίας, Μ.Ο.Λ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής υγιεινής & Ερευνών, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2018, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, εκδήλωση με τίτλο "Γνωριμία με το Παραολυμπιακό Άθλημα του Γκόλμπολ".

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Η συγκεκριμένη δράση επιδιώκει τη μείωση των συνεπειών της οπτικής αναπηρίας, την πραγματική ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή, επιθυμώντας πάντα την προαγωγή μιας κοινωνίας που λειτουργεί με τις αρχές του σεβασμού, της αποδοχής και της αλληλεγγύης και θεωρώντας τη διάκριση λόγω αναπηρίας, παραβίαση της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του ατόμου.

Το συναρπαστικό αυτό βίωμα μας έκανε να σκεφθούμε ποιοι είμαστε, πως φερόμαστε, στην κοινωνία που ζούμε, η οποία αρκετές φορές δείχνει ελάχιστη ανοχή στην διαφορετικότητα.

Γκολμπολ 1 2Ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής, καθώς διδαχθήκαμε πως και  οι μεγαλύτερες δυσκολίες ξεπερνιούνται με το μεγαλείο της ψυχής.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 350 μαθητές, εκπαιδευτικοί, εθελοντές. Είναι πραγματικά άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι φίλοι, εθελοντές και συνάδελφοι που διέθεσαν χρόνο (προσωπικό, επαγγελματικό, διδακτικό) και ενέργεια για να μπορέσει να στηθεί και να ολοκληρωθεί αυτή η εκδήλωση.

Ξεχωριστά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που μας τίμησαν με τη παρουσία και τη συμμετοχή τους καθώς και εκείνους που συντέλεσαν στη επιτυχία της όλης διοργάνωσης:

Την Εθνική ομάδα Γκόλπμπολ και τον ομοσπονδιακό προπονητή τους κο. Ανάστο Αντώνη, για τη συγκλονιστική εμπειρία που μας χάρισαν, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τη συνδιοργάνωση, τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου, πατέρα Ανάργυρο Πιπέρη, τον κο. Καραβά Ιωάννη, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., που μερίμνησε για τη μεταφορά των αθλητών, την Γκολμπολ 1 1 1Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, για την εθελοντική προσφορά των πρώτων βοηθειών, τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίους Αλέκο Καρκάνα και Μιχάλη Γιαννιό, αντίστοιχα, για την αμέριστη βοήθειά τους, τους διευθυντές, το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές/τριες, των κάτωθι σχολείων, που με την παρουσία τους έδωσαν νόημα και ζωντάνια στην εκδήλωση, το 9ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, το 2ο, 4ο, 6ο, 7ο, 9ο, 100 Δημοτικά Σχολεία Λιβαδειάς, το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, το Κέντρο Διημέρευσης ατόμων με αναπηρία "Ειδική Παιδεία", την Chipita Α.Ε., για την διάθεση των προϊόντων της, τον κο. Γιαννέλο Θωμά, για την προσφορά των χυμών, τον κύριο Γκίκα, τις κυρίες Γιάννα Καραδήμα και Ελένη Ταμπάκη που εθελοντικά κάλυψαν φωτογραφικά την εκδήλωση, τα τοπικά Μ.Μ.Ε., έντυπα, ηλεκτρονικά καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για την προσφορά τους.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle